Tucker Carlson ve svém strhujícím monologu varoval, že „události, které mění dějiny“, včetně nedostatku energie a potravin, se odehrávají najednou a společnost se rychle hroutí, zatímco masy se to snaží ignorovat. (Foto: Youtube / Fox News)

Carlson poukázal na to, že „Evropa upadá do chudoby“ kvůli spirálovitě rostoucím nákladům na energii a neschopnosti zemí zajistit si vlastní zdroje energie.

„Energie je klíčem k fungující společnosti a elitám je to jedno,“ upozornil Carlson a dodal: „Nebo jim to jedno není – a dělají věci horší záměrně.“

„Ve společnosti můžete dospět do bodu, kdy se lidé ve vedení a jejich psíci v médiích tak úplně odtrhnou od starostí skutečných lidí, tak úplně se přestanou zajímat o životy občanů, že se společnost stane velmi nestabilní, a my se k tomuto bodu rychle blížíme,“ varoval dále moderátor.

Carlson poukázal na varování vlád v celé Evropě před vážnými výpadky elektřiny v zimě a omezováním spotřeby energie, zatímco spolu s USA odvádějí miliardy z vlastních ekonomik na Ukrajinu.

„Není to jen špatná politika, nedává to žádný smysl,“ uzavřel Carlson a dodal: „Smysl to dává jen tehdy, pokud je cílem úplně zničit Západ.“

Do Ameriky přichází výpadky proudu. Snižování spotřeby energie už je tady. Kalifornský nezávislý systémový operátor (ISO) vyhlásil v úterý večer třetí stupeň energetické nouze a varoval, že „rotační výpadky proudu“ jsou „velmi pravděpodobné“.

¨
Oznámení přišlo poté, co se demokratický guvernér Gavin Newsom objevil na sociálních sítích v zimním oblečení a zároveň požádal obyvatele, aby udělali „svůj díl“ a šetřili energií během vlny veder.

Mezitím Bidenova ministryně energetiky Jennifer Granholmová pochválila státní politiku v oblasti zelené energie a řekla, že Kalifornie je lídrem a že by ji měly následovat všechny ostatní státy.

V dalším rozhovoru Granholmová prohlásila: „Líbí se mi, že Kalifornie má nestydatě odvážnou (zelenou) energetickou politiku.“

Zdroj: summit.news