Divoký a podivný život údajně mrtvého průkopníka antivirového softwaru Johna McAfeeho je stále záhadnější. (Foto: Flickr)

McAfee se podle všeobecně rozšířených informací oběsil v červnu 2021 ve španělském vězení, kde čekal na vydání do USA kvůli obvinění z daňových úniků. Podle jeho bývalé přítelkyně Samanthy Herrery z Belize však předstíral vlastní smrt, přestěhoval se do Texasu a je stále naživu.

„Nevím, jestli to mám říkat, ale před dvěma týdny, po jeho smrti, mi volali z Texasu: ‚To jsem já, John. Zaplatil jsem lidem, aby předstírali, že jsem mrtvý, ale nejsem mrtvý,'“ tvrdí Herrera v dokumentu společnosti Netflix Running With the Devil: McAfee“, který vyšel ve středu.

Herrera tvrdí, že jí řekl, že „na světě jsou jen tři osoby, které vědí, že jsem stále naživu“, a pak ji požádal, aby s ním utekla.

The Post se pokusil Herreru kontaktovat, ale nepodařilo se mu to.

Podle Herrery spolu s McAfeem, který žil v San Pedru v Belize, začali chodit, když jí bylo 18 let, a plánovali svatbu. McAfee a Herrera uprchli z vlasti v roce 2012 po podezřelé smrti jeho souseda, Floridana Gregoryho Faulla.

Herrera nejenže ji se zájmovou osobou sešněroval, ale také naverboval jejího příbuzného, prominentního právníka Telésfora Guerru, aby se stal jeho advokátem.

„Jeho verze je, že po něm jdou, protože nezaplatil vládě. Chtěli mu ublížit, aby se ho zbavili,“ říká Herrera ve filmu a dodává, že McAfee dokázal spojit belizskou vládu s korupcí.

S Herrerovou pomocí a poté, co McAfee v Guatemala City utrpěl infarkt, se mu podařilo bezpečně vrátit do Spojených států. Brzy poté se s Herrerou rozešel a oženil se s bývalou prostitutkou z Miami Janice Dysonovou, uvádí film.

Guerra – které McAfee žertem řekl: „Bohužel teď budeš mít v rodině potenciálního zločince“ – následující rok zemřela, uvedly místní zprávy.

Režisér filmu „Running With the Devil“ Charlie Russell je zmaten Herrerovým tvrzením, že McAfee je stále naživu.

„Nevím, co si o tom myslím, a myslím, že ani ona ne,“ řekl Russell časopisu Esquire. „Říká to, pak se podívá do kamery a já nemůžu přijít na to, jestli si myslí, že je to pravda, nebo ne. Je to někdo, kdo byl na Johna hodně naštvaný.

„Sliboval jim společný život a myslím, že se do sebe i přes obrovský věkový rozdíl upřímně zamilovali, myslím, že jí nabídl opravdu jinou budoucnost, pak se na ni doslova vykašlal na hranicích a myslím, že to pro ni bylo velmi bolestivé a trvalo jí roky, než se s tím vyrovnala.“

Před zprávami o sebevraždě McAfee na Twitteru opakovaně psal, že pokud bude nalezen mrtvý ve vězení, nebude to sebevražda. V roce 2019 si nechal vytetovat na ruku nápis „$WHACKD“, aby tento názor podpořil.

Zdroj: nypost.com