Bohužel tak snadné to zdaleka není…

Je pravdou, že kdo jednou prohlédl covidovou lež, je daleko odolnější a obezřetnější vůči dalším manipulacím, ale není to zdaleka pravidlo.

Poměrně mnoho lidí, kteří rozklíčovali lži ohledně covidu a očkování, bohužel dokonale naskočili na ukrajinskou a válečně štvavou manipulaci. Těch důvodů může být mnoho a jedním z nich je třeba určité vykoupení špatného svědomí a snaha po dvou letech zoufalství někomu pomoci a být zkrátka dobrý a užitečný (znám takové lidi…).

Sám občas dostávám zprávy s textem, jako přes kopírák – „S covidem jsem vám fandil/a, ale teď jste se ukázal jako pěkný proruský šváb…”

Ale já dělám stále to stejné – jen poukazuji na lež a manipulaci – třeba ve Fialově vládě, válečném štvaní, nebo v celé EU, ale zatímco dříve s Babišem, nebo později s covidem se to poukazování na lež hodilo, dnes už z nějakého důvodu zase ne a lidé opět pro pravdu kopou kolem sebe…

Takže z hrdiny – švábem snadno a rychle!

Daleko zajímavější jsou ale lidé – není jich tolik, ale několik jsem jich potkal – kteří se z nějakého důvodu báli covidu, dokonale na tu propagandu naskočili, dokonce dodnes věří vakcíně, ale paradoxně vědí, že s Ukrajinou se hraje levá a že se u nás těžce potlačuje svoboda. A nemlčí a ozývají se.
Zvláštní…

No a pak jsou samozřejmě tací a těch je bohužel většina, kteří slepě důvěřují a buďto vědět nechtějí, záměrně zavírají oči, nezajímají se a nebo a co je horší – vědí a záměrně lžou a manipulují.

Tito lidé ale bohužel naskočí na jakoukoli další mainstreamovou lež, která je pro ně berličkou a snadnou odpovědí třeba za vlastní selhání, které pak mají na koho hodit a je jedno, jestli je to Babiš, covid, Ukrajina, Putin, nebo třeba Green deal.

Takovým ale bohužel není pomoci a pokud se jich situace nedotkne osobně, nic s nimi nepohne – ale to může být díky nežádoucím účinkům po očkování, nedostatku plynu, nebo třeba drahotě velice brzy…

Poměrně hezky o tom, jak je vše mediálně plánované, mluví na skrytém záznamu technický ředitel CNN – jak nejdřív dostali zakázku na to odstranit Trumpa z Bílého domu, pak jeli covid a pandemii a teď pojedou globální oteplování a to, že to jim vydrží na opravdu dlouho.

Rozděl a panuj – takže, držme si klobouky, užijte léto, protože podzim a zima myslím radikálně rozhodnou…

Jan Tománek