Před čtyřmi týdny řekl generální ředitel společnosti Starbucks Howard Schutz deníku NY Times, že společnost vyhodnocuje rostoucí hrozby pro veřejnou bezpečnost kvůli své politice „all inclusive“ v roce 2018, která povzbuzovala bezdomovce a drogově závislé k hojnému využívání toalet. (Foto: Twitter)

Nyní společnost podle deníku Wall Street Journal zavírá 16 provozoven ve velkých městech kvůli incidentům souvisejícím s užíváním drog a „jiným narušením“ v jejích kavárnách.

Společnost v pondělí oznámila, že do konce měsíce trvale uzavře po šesti prodejnách v Seattlu a Los Angeles, dvě v Portlandu ve státě OR a po jedné ve Filadelfii a Washingtonu DC.

Tento krok přichází poté, co zaměstnanci nahlásili incidenty spojené s užíváním drog ze strany zákazníků a veřejnosti – což logicky přichází po kampani společnosti v roce 2018, která signalizovala ctnost a která nakonec zahrnovala instalaci schránek na injekční jehly na různých místech poté, co zaměstnanci podepsali petici požadující, aby společnost udělala více pro jejich ochranu.

„Čteme každé hlášení o incidentu, které podáte – je jich hodně,“ napsaly v pondělí vedoucí provozu Debbie Stroudová a Denise Nelsonová ve zprávě pro americké zaměstnance. „Nemůžeme sloužit jako partneři, pokud se nejprve necítíme bezpečně v práci.“ (Starbucks o svých zaměstnancích hovoří jako o „partnerech“)

Společnost Starbucks rovněž uvedla, že v reakci na obavy o bezpečnost poskytne vedoucím prodejen prostor pro uzavření toalet, omezení počtu míst k sezení nebo omezení provozu. Tyto kroky jsou součástí politiky zaměřené na řešení obav zaměstnanců, včetně jejich bezpečnosti na pracovišti, uvedla společnost.

Manažeři mohou v případě potřeby i nadále měnit uspořádání prodejen, včetně omezení míst k sezení pro zákazníky, uvedla mluvčí. Společnost uvedla, že baristům poskytne další pokyny, jak se vypořádat se scénáři aktivní střelby a deeskalace konfliktů na pracovišti. -WSJ

Minulý měsíc Schultz řekl deníku NYTimes, že rostoucí hrozby pro veřejnou bezpečnost a rozšiřující se krize duševního zdraví způsobily, že je pro zaměstnance náročné řídit obchody v rámci politiky otevřených toalet. Uvedl, že toto rozhodnutí je „otázkou spravedlivé bezpečnosti“.

„Musíme přitvrdit naše obchody a zajistit bezpečnost pro naše lidi,“ řekl generální ředitel největšího amerického kavárenského řetězce. „Nevím, jestli můžeme nechat naše koupelny otevřené.“

Vzpomínáte si, jak si Howard Schultz myslel, že je vhodný pro funkci prezidenta Spojených států?

Zdroj: zerohedge.com