Zakladatel společnosti Tesla Elon Musk během debaty na Twitteru o tom, zda obrovské množství peněz může vyřešit světový hlad, vyzval OSN kvůli jejímu skandálu se sexuálním zneužíváním dětí. (Foto: Flickr)

Velká část mediálního pokrytí tohoto problému se soustředila na Muskovu odpověď Davidu Beasleymu, řediteli Světového potravinového programu OSN, který minulý týden pro CNN uvedl, že Muskův dar ve výši 6 miliard dolarů by mohl zachránit 42 milionů lidí, kteří „doslova zemřou, pokud se k nim nedostaneme“.

Dr. Eli David poukázal na to, že Světový potravinový program OSN (WFP) nemůže „vyřešit světový hlad“ s rozpočtem 8,4 miliardy dolarů.

„Pokud WFP dokáže v tomto vlákně na Twitteru přesně popsat, jak 6 miliard dolarů vyřeší světový hlad, hned prodám akcie Tesly a udělám to,“ reagoval Musk a dodal: „Musí to být ale účetnictví s otevřeným zdrojovým kódem, aby veřejnost přesně viděla, jak se peníze utrácejí.“

Beasley reagoval upřesněním, že peníze budou „jednorázovým darem na záchranu 42 milionů životů během této bezprecedentní hladové krize“ a ve skutečnosti nevyřeší světový hlad, ale že peníze budou podléhat „transparentnosti a open source účetnictví“.

Musk se pak Beasleyho zeptal: „Co se tu stalo?“ spolu s odkazem na článek v deníku Express s titulkem „Hladovějící děti ve věku pouhých devíti let nuceny poskytovat úředníkům OSN orální sex, aby dostaly jídlo“.

Článek podrobně popisuje zprávu odhalující, jak mírové jednotky OSN „orálně a análně znásilňovaly“ děti ve Středoafrické republice a jak vrcholní představitelé dětské agentury OSN UNICEF tento skandál ignorovali ve zjevné snaze jej ututlat.

„Více než rok a půl poté, co se orgány OSN dozvěděly o obviněních ze sexuálního zneužívání, nebyl nikdo zatčen,“ uvádí se v závěru zprávy, která byla zveřejněna v roce 2015.

Zpráva zjistila, že OSN zaměstnává 3 300 pedofilů, kteří jsou zodpovědní za 60 000 znásilnění za posledních 10 let.

Jednotky OSN nasazené na Haiti znásilňovaly dívky již od 11 let a „zplodily stovky dětí“.

Většina zpráv v médiích týkajících se výměny názorů na Twitteru se ani nezmínila o tom, že Musk vyzval Beasleyho ohledně sexuálního skandálu se zneužíváním dětí.

My dodáváme, proč asi?