Ústřední vojenská nemocnice (ÚVN) odeslala předsedovi Senátu Miloši Vystrčilovi (ODS) odpověď týkající se zdravotního stavu prezidenta Miloše Zemana. (Foto: Facebook)

Kvůli dodržování zákona ale obsah zprávy nezveřejnila. Vystrčil se k ní vyjádří až po konzultaci s vedením horní komory a právníky.

Podle kancléře prezidenta Vratislava Mynáře vyvolal Vystrčil mediální hru, která měla sloužit jen k jeho zviditelnění. K prezidentově zdravotnímu stavu se Mynář nevyjádřil.

Prezident Miloš Zeman není schopen vykonávat žádné pracovní povinnosti a prognóza jeho stavu je podle Ústřední vojenské nemocnice krajně nejistá.

ÚVN to napsala šéfovi Senátu Miloši Vystrčilovi, který to zveřejnil na tiskové konferenci v Senátu.

První sdělení: „Dle názoru Ústřední vojenské nemocnice není Miloš Zeman v současné době ze zdravotních důvodů schopen vykonávat žádné pracovní povinnosti.

Sdělení druhé: Dle názoru Ústřední vojenské nemocnice je vzhledem k charakteru základního onemocnění dlouhodobá prognóza zdravotního stavu prezidenta Miloše Zemana hodnocena jako krajně nejistá, a tím i možnost návratu k výkonu pracovních povinností v následujících týdnech. Je hodnocena jako málo pravděpodobná.

Sdělení třetí: S názorem, stanoviskem Ústřední vojenské nemocnice Praha na zdravotní stav prezidenta republiky byl ve středu 13. 10., brzy dopoledne seznámen Ing. Vratislav Mynář, vedoucí Kanceláře prezidenta republiky, kterému bylo rovněž stanovisko předáno v písemné podobě.

„Jiná možnost nepřichází do úvahy, než kdy a jakým způsobem aktivujeme článek 66 Ústavy,“ řekl Vystrčil.