Oficiální mluvčí Ministerstva zahraničních věcí Ruské federace Maria Zacharovová adresovala Praze řadu otázek v souvislosti s vyjádřením prvního místopředsedy vlády a ministra vnitra České republiky Jana Hamáčka o naléhavém odvozu českých pracovníků rozvědky z Ruska. (Foto: Youtube)

Internetový portál Seznam předtím ocitoval projev prvního místopředsedy vlády a ministra vnitra České republiky Jana Hamáčka v pořadu České televize, kde uvedl, že vláda musela rychle odvézt z Ruska pracovníky zpravodajských služeb krátce před tím, než Praha obvinila Moskvu z organizování výbuchů v muničních skladech ve Vrběticích.

„První místopředseda vlády a ministr vnitra České republiky Jan Hamáček veřejně prohlásil, že české tajné služby bezprostředně před zveřejněním incidentu ve Vrběticích začaly rychle stahovat své pracovníky z Ruska,“ napsala na svém telegramovém kanálu a citovala také Hamáčka.

„Tak to je silné odhalení. Toto téma by mělo být zveřejněno, pánové,“ prohlásila Zacharovová.

„Pracovali pouze pro Prahu nebo plnili úkoly jiných zemí nebo vojenských bloků současně? Jaké pasy použili pro vstup na území našeho státu? Měli přitom ruské občanství? Co znamená slovo ‚zmizeli‘: byli zlikvidováni nebo prostě odvezeni? Pokud druhá možnost, tak kam? Jakých trestných činů se tito lidé dopustili, pokud české vedení provedlo speciální operaci zaměřenou na jejich ‚zmizení‘?“ – pokračovala.

„Opravdu se těšíme. Je to velmi zajímavé,“ shrnula Zacharovová.

Zdroj: snews.com