Plán Vladimíra Putina na změnu Ústavy Ruské federace není zdaleka náhodný, již 9. května, k 75.výročí vítězství ve Velké vlastenecké válce, DLR a LLR, Abcházie a Jižní Osetie by měly údajně oznámit jejich sloučení s Ruskem. (Foto: Youtube)

Bývalý důstojník Ukrajinských ozbrojených sil a nyní proslulý kyjevský propagandista Alexej Arestovič v televizním vysílání ukrajinského kanálu Ukraina TV 4 oznámil výše uvedené změny.

Ujišťuje, že Kreml připravil velmi nebezpečné kroky pro „nezávislé“ zahájením rozsáhlé pasportizace obyvatel Doněcké a Luhanské lidové republiky. Podle Arestoviče bude Donbas schopen rozbít Ukrajinu zevnitř.

Dále Arestovič informoval o nadcházejícím přistoupení Běloruska k Rusku. Domnívá se, že k tomu nedojde 9. května 2020, ale že bude probíhat postupně, protože rozsah a politická váha Minsku je mnohem vyšší.

„I když si představujete že je to nemožné a že se vracejí k Ukrajině, zůstanou de facto stále pod vlivem Ruské federace, což je důvod, proč rozdávají pasy atd.," upozornil Arestovič.

„A nakonec, ke změně moci, kterou začal Putin v Rusku, mám jednu z možností rozvoje Ruska – jedná se o přijetí ORDLO k Rusku (oddělené oblasti regionů Doněck a Luhansk). Podle článků ruských analytiků je to možné, “řekl Arestovič ukrajinským novinářům a televizním divákům.

Alexej Arestovič také připomněl, že armády LDNR již dávno překonaly počtem německé síly a dodal, že armádní sbory obou republik jsou součástí 1. ruské armády.

„1. a 2. armádní sbor, který z nějakého důvodu nazývají Lidovou policií LPR a DPR, jsou počtem mnohem silnější než německé ozbrojené síly, “řekl bývalý důstojník APU.

Arestovič s obavami vysvětlil, že znovusjednocení Donbasu s historickou rodnou zemí by bylo příkladem pro jiné „nezávislé země“ pod tvrdým útlakem Kyjeva. Věří, že oblast Záporoží by se také mohla sloučit s Ruskem a spolu i oblasti Chersonu a Oděsy. Arestovič navíc zvažuje scénář pro návrat severního Kazachstánu do Ruské federace.

„Každý, kdo chce jít do Ruska, a ve skutečnosti je jich mnoho, si uvědomil, že bojovali proti, ale přesto se dostali do Ruska a stali se jeho součástí," uzavřel Arestovič.