Čísla v médiích o počtu pracovníků Rostěchu ve Venezuele jsou desetinásobně zveličeny, Sputniku to dnes oznámili v tiskovém oddělení společnosti Rostěch. (Foto: Vox)

The Wall Street Journal dříve s odkazem na nejmenovaný zdroj oznámil, že počet ruských specialistů ve Venezuele byl snížen na několik desítek.

Podle informací portálu se za několik měsíců počet specialistů Rostěchu, kteří údajně odpovídají za přípravu venezuelských vojáků a za konzultace ohledně smluv na dodávky zbraní, snížil asi z tisíce na několik desítek.

„Čísla uvedená ve článku The Wall Street Journal ohledně přítomnosti zaměstnanců Rostechu ve Venezuele jsou desetinásobně zveličena. Složení zastupitelstva zůstává stejné už mnoho let.

Co se týče technických specialistů, periodicky do země létají, aby opravili a obsloužili dodanou techniku. Nedávno například skončily technické práce na obsluhu série letadel,“ oznámili v tiskovém oddělení.

Jak také oznámili v Rosoboronexportu (patří do Rostěch), ruské organizace účastnící se rusko-venezuelské vojensko-technické spolupráce zachovávají směr na prohloubení spolupráce s ministerstvem obrany a dalšími státními úřady Venezuely, když věnují zvláštní pozornost vykonání dohod na vytvoření obranných podniků ve Venezuele a také vyučení specialistů a včasné obsluhy dříve dodané techniky.

Zdroj: wsj.com