Současný europoslanec Jaromír Štětina reagoval na vánoční přání politika Pospíšila trochu jinak, než bychom očekávali, téměř během svátků. Předevčírem okomentoval jeho tweet a řekl, že „máme válku za humny“.

Předseda strany TOP9 Jiří Pospíšil stejně jako mnozí lidé oslavuje svátky. Dne 24.12. na své stránce na Twitteru sdílel svou fotku s pejskem, zřejmě na procházce, a popřál všem k Vánocům.

„Milí přátelé, přejeme vám a vašim zvířátkům požehnané Vánoce a krásný zbytek roku 2018. A hlavně vše dobré v roce novém!" napsal Pospíšil držící psa v náručí.

Pana Pospíšila vrátil k realitě europoslanec a bývalý válečný reportér Jaromír Štětina. Ve svém komentáři sdělil svůj názor na politickou situaci ve světě a hlavně v EU. Zmínil válečný stav na Ukrajině, kritizoval vládu EU a nezapomněl ani na Kreml.

„I já přeju. Poslouchejte, přátelé, válku máme za humny, umírají tam stateční Ukrajinci, na které EU kašle, k moci se derou u nás komouši a náckové, teror se vkrádá do Evropy, Kreml loupí území, kde může a předseda české strany hájí pejsky. To není podle mého gusta."

V polovině prosince 2018 Štětina oznámil, že odmítá kandidovat do Evropského parlamentu za TOP 09 v příštím roce. Předsedu strany Jiřího Pospíšila obvinil z rozkolu TOP 09 i špatných volebních výsledků.

Česko má v Evropském parlamentu 21 zástupců. V roce 2014 byli ve volbách zvoleni za TOP 09 a Starosty a nezávislé čtyři poslanci včetně Štětiny a Pospíšila.