Hrdinou strhujícího a zázračného příběhu se stal tříletý chlapec, jehož otec zahynul v Chabarovském kraji v Rusku. Jeho otci se stala výprava za lovem osudovou, když se propadl pod led řeky Věrchňaja Udomi nedaleko vesnice Kenai v ruské tajze. (Foto: ilustrační)

Na lov s sebou vzal i svého tříletého syna. Malému chlapci se však i přes to všechno podařilo po této tragické nehodě najít cestu z lesa.

Tisková služba Vyšetřovacího výboru RF v Chabarovském kraji uvedla, že se muž a chlapec projížděli sněžným skútrem po ledu řeky. Zpravodajský portál  rg.ru informoval o tom, že otec později vysadil svého syna na břehu a začal se otáčet. V tu chvíli se ale propadl do díry v ledu a začal se topit. Jeho syn nebyl při neštěstí zraněn.

Správa vesnice uvedla, že se chlapec vydal k cestě podle stop sněžného skútru. Poté se vydal v opačném směru k domu. Chlapce si ale naštěstí všiml jeden místní obyvatel, který se vracel z práce, a dopravil ho domů. Malý hrdina šel po cestě dlouhé asi tři kilometry a následující den onemocněl. V současné době však nic neohrožuje jeho život.

Záchranáři pokračují v pátrání po lovci a vyšetřovatelé vše kontrolují, a to na základě žádosti jeho manželky.

Zdroj: rg.ru