Řidič kamionu, který měl českou poznávací značku, se dopustil nebezpečného manévru, který předvedl ve Francii. Video, které zachycuje jeho nezodpovědné chování, se povedlo natočit jistému řidiči a nyní koluje po internetu. (Foto: Youtube)

Mezi obcemi Mer a Tavers ve střední Francii jihozápadně od Paříže byl natočen jistý řidič, který se rozhodl, že si zkrátí cestu předjížděním kolony dalších kamionů. Nutno podotknout, že tento svůj manévr udělal na místě, kde šipky na silnici vyzývají řidiče, aby se zařadili zpátky do svého pruhu.

Řidič se tedy rozhodl, že bude předjíždět přes plnou čáru. To však není všechno. Silnicí, po které jede, se vjíždí do obce, kde se nachází křižovatka s odbočovacími pruhy. Ani toto však řidiče neodradí a jede v protisměru.

Tehdy však nastává nebezpečná situace, jelikož na obzoru silnice lze vidět další vozidla v protisměru. Problém je, že kamion, ke kterému se auta blíží, se nemohou zařadit zpět, jelikož oba směry odděluje retardér.

Aby nedošlo k tragédii, muselo auto, které jede v protisměru, úplně vyjet ze silnice do trávy. Další dvě osobní auta pak musela zastavit úplně, aby kamionu udělala místo, a ten následně mohl projet.

Nutno podotknout, že k incidentu se již vyjádřila i samotná společnost Valatrans, které patří zmíněný kamion.

„Dobrý den, aktuálně se Facebookem šíří video našeho kamionu ve Francii, již o něm víme. Za našeho řidiče se tímto omlouváme. Z jeho chování vyvodíme důsledky. Přejeme všem hezký den,“ napsali na sociální síti.

Kaska