Policie ve Švédsku nadále ztrácí kontrolu nad čím dál více předměstími významných švédských měst, přičemž přiznávají, že existuje více než 55 no-go oblastí, kde mají s prosazováním zákona značné problémy. Podle nové zprávy v no-go zónách prudce roste kriminalita, přičemž policie není schopna na zločiny reagovat. Případy krádeží, sexuálních útoků a násilností gangů se ve Švédsku množí a vrcholné policejní orgány si všímají značného nárůstu migrace v posledních několika letech, paralelně s čímž rostou čísla spáchaných zločinů, hlásí Kronen Zeitung.

Zpráva se dokonce zmínila o počtu útoků na pracovníky záchranných služeb, které vzrostly také. Mluvčí policie Peter Larsson zopakoval zprávy, které se už tento týden objevily, že ve Švédsku 80 procent policistů vážně uvažuje o jiné kariéře kvůli eskalaci násilí a strachu o svou vlastní bezpečnost.

„Nestačíme řešit zločiny, protože máme denně hlášených tolika případů,“ řekl Larrson ve čtvrtek švédským médiím. Také počet policistů, kteří švédskou policii opouští, dosáhl počtů, kdy odchází v průměru tři policisté denně. Ti policisté, kteří zůstávají, jsou v některých oblastech každodenně vystaveni vrhaným kamenům a občasným útokům.

Zdůrazněn byl jeden příklad, na němž se ukazuje, jak to má policie při řešení zločinů těžké. Počátkem letošního roku bylo organizovanými gangy migrantů v multikulturním pohraničním městě Malmo ležícím na dánské hranici a prvním vstupním místě tisíců nově příchozích, kteří do Švédska přichází pěšky, autem nebo vlakem. Policie říká, že tam bylo během pár dnů vypáleno přes 70 aut, podařilo se jim ale chytit jen jednoho podezřelého.

Švédsko v těchto oblastech začalo být už tak násilné a nestabilní, že i migranti z válkou rozervaných zemí jako Somálsko uvažují o návratu do svých vlastních zemí. Jeden migrant, který ze Somálska uprchl před 20 lety, prostě řekl, že Švédsko je už teď také „válečnou zónou“.

Vznáší se různé návrhy, jak si s tím nárůstem zločinnosti a s no-go zónami poradit. Policie říká, že větší financování a lepší platy přilákají k této práci více policistů, ale někteří mají radikálnější nápady.

Nastupující šéf-ekonom Světové banky Paul Romer řekl, že nejlepším způsobem, jak se o migranty postarat, by bylo je účelově nechat v jejich vlastních oblastech, kde by policie prostě neoperovala. Romer pro migranty navrhl oblast o rozloze Hong Kongu, kde by mohli žít podle svých vlastních pravidel mimo švédskou společnost.

Zdroj: breitbart.com