Principy klanových vztahů bývaly po staletí hlavním faktorem, co v mnoha islámských a středovýchodních zemích určovaly, jak se věci řídí. V posledních měsících jsme však bohužel často svědky důkazů o tom, že se v Turecku rodina Tayyip Erdogana transformovala do něčeho na způsob predátorské chobotnice, která prostě nejenže ovinula tureckou ekonomiku a politiku, ale její chapadla už sahají i mimo tohoto státu. Asi není nikomu nezbytné připomínat všechny skandály, do kterých byli členové této rodiny zapleteni. Zde je jen pár příkladů jejich vazeb na Islamistický stát (ISIL) a další teroristické skupiny.


  • Erdoganova dcera – Sümeyye Erdogan – vede skrytou vojenskou nemocnici, která pečuje o militanty Islamistického státu.
  • Turečtí zpravodajští experti s Erdoganovým svolením cvičí islamisty na tajných základnách v provincii Konya uvnitř Turecka.
  • Islamistický stát tajně spolupracuje s presidentovým třetím synem Bilalem Erdoganem na pašování ukradené ropy přes přístavy, které zůstávají pod jeho přímou kontrolou. Tyto kriminální činnosti kryje společnost BMZ Group Denizcilik ve İnşaat Sanayi Anonim Şirketi, která přepravuje ukradenou syrskou a iráckou ropu na mezinárodní trhy.

Po sériích zpráv o jeho zapojení do ilegálních aktivit nařídil Tayyip Erdogan v zoufalé snaze zakrýt svou roli v těchto ilegálních operacích série zatýkání zaměřené na nezávislé žurnalisty. Turecké speciální síly např. zatkly redaktora a dopisovatele tureckých novin „Respublika“ Cana Dündara a Erdema Gula, kteří vydali článek o dodávkách zbraní militantům ISIL, které provádí turecké úřady. President Erdogan požadoval, aby tito žurnalisté museli strávit zbytek svého života v žaláři bez jakékoliv šance na nějaké propuštění.

Avšak Západní činitelé a mezinárodní organizace nemohli všechna tato fakta přehlížet už ani okatěji. Tayyipu Erdoganovi se navíc dostalo i přes jeho roli, jakou hraje v rychle se zhoršující migrační krizi, velmi pozitivní pozornosti činitelů EU.

Vůbec nepřekvapuje, že po celém světě neustále roste počet odpůrců politiky tureckého presidenta. Např. graffiti tvrdící, že Erdogan je terorista, někdo namaloval i na zdi John Hopkins University v italské Bologni. Nezasvěcený čtenář by se mohl ptát: proč zrovna v Bologni? – Odpověď je jednoduchá. Bilal Erdogan se snaží od této instituce dostat diplom.

Ovšem jeho nedávná návštěva Itálie byla doprovázena zase dalším skandálem. Bylo ohlášeno, že Murat Hakan Uzan – člen turecké podnikatelské rodiny, který se staví proti Erdoganovi a jeho klanu, a byl proto nucen kvůli neustálým perzekucím v Turecku emigrovat do Francie, požadoval, aby italské orgány prosazování zákona prošetřily aktivity Erdoganova syna – Bilala. Podle italských médií obvinila tato rodina Bilala Erdogana z porušování evropských a zvláště italských finančních zákonů, jelikož si s sebou údajně přivezl značné množství hotovosti a tu se pokoušel v Itálii vyprat. Tito žalující se sami považují za oběti rodiny presidenta Erdogana, která se ilegálně zmocnila jejich podniku v Turecku. Italské úřady se zoufale snaží tento skandál zlehčovat.

Vše, co se týká presidenta Erdogana, se turečtí zástupci v Itálii aktivně pokouší žehlit a zabraňovat jakýmkoliv únikům do médií.

Uvážíme-li před tím existující případy zapojení členů rodiny Erdoganů do rozmanitých ilegálních transakcí, tak jsou obvinění z praní peněz v Itálii dobře podložená.

Už jsme byli opakovaně svědky četných obvinění proti Erdoganovi a jeho rodině týkajících se jejich zapojení do rozmanitých zločinů. K tomu patří poskytování pomoci Islamistickému státu, tedy teroristické organizaci, což představuje přímé porušení Rady bezpečnosti OSN. Za těchto podmínek je překvapivé, že tento politický vůdce, o kterém se dokonce i v US médiích otevřeně referuje jako o „neodpovědném a dobrodružném“, beztrestně pokračuje v „kormidlování“ Turecka a jeho lidu.

Proto je teď velice důležité se ptát, co když kancelář bolognského prokurátora po uvážení obvinění Uzanovy rodiny zahájí případ vyšetřování B. Erdogana? Nebo se Recep Erdoganovi zase povede vyhnout se právnímu stíhání včetně vyšetřování vazeb jeho rodiny na mezinárodní terorismus pod záštitou Washingtonu (přičemž jeho syn už byl zapsán ke studiu na americkém institutu)?

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: journal-neo.org

[quote align="center" color="#999999"]

Nové informace o demokracii ohrožujících experimentech elektrické stimulace mozku.

První tištěné periodikum na světě, které se nebojí zveřejnit výzkumy kryté státním tajemstvím, je právě v prodeji v Česku i na Slovensku.

2015 – LISTOPAD / MŮŽEME MÍT SUPERPOWER?

…[/quote]