Cílem této části seriálu „100 otázek proti prefabrikaci veřejného mínění“ je, ve smršti hlavními médii manipulovaných informací, mobilizovat mozky nejširší veřejnosti a usnadnit orientaci lidem odmítajícím prefabrikaci veřejného mínění. A začít pojmenovávat příčiny současné politické a humanitární krize pravými jmény. Seriál doporučuje aby si čtenáři našli čas, zamysleli se nad každou z otázek a pokusili se na ně, byť i jen pro sebe, podle vlastní logiky, úvah a svědomí odpovědět a tak si vytvořit vlastní názor.


 

Funkce ISIS v americké a izraelské politice z pohledu jejich zakladatelů

Aby čtenáři alespoň v základních obrysech pochopili funkci ISIS v americké a izraelské politice, předkládám velmi poučný výtah z 41 minutového rozhovoru v syrské TV z června 2014 se zakladatelem džihádistické organizace Al Kaida, expertem na islámské struktury a veteránem z okupace Afganistánu tehdejším SSSR a nakonec i bývalým velitelem Al-Kaídy šejkem Nabilem Naiemem. Rozhovor byl uveřejněn na adrese ZDE. Tato syrová pravda si zaslouží podle mého mínění nejméně o dva řády větší publicitu než dnešních 6000 přečtení.

Počátkem 80. let Henry Kissinger sepsal memorandum „100 roků války“. Když se ho ptali, kde ta válka vznikne řekl, že „na Blízkém východě roznítíme válku mezi šíty a a sunity“. To se dokonale podařilo díky eskalaci Irácko – Iránské války, při které v osmiletém konfliktu zahynulo 1500000 iráckých a íránských vojáků a civilistů. Irácká strana široce využívala bojové plyny. Podle odhadů válka stála Irák 452 a Írán 644 mld USD. Podporu Íránu vyjádřila jen Sýrie a Libye. Vyzbrojovat obě strany byl ohromný business.

V r. 1988 Netanyahu a Dick Chenney připravili plán Clean Break s cílem zničit Irák, Sýrii, potom Egypt nakonec i Saudskou Arábii. K tomu byla v r.1989 ustanovena Al Kaidá. Za jejího zakladatele se prohlašuje šejk Nabil Naimema. V arabských kruzích je všeobecně známé, že USA pustili v r. 2006 z vězení Abu Bakr Baghdadiho, který se stal americkým agentem. Ten utratil až 30 mil. dolarů na založení Islámského státu v Iráku a Sýrii ISIS /později jen IS /. Měla to být odnož Al Káidy, následující její ideologii. To bylo v r.2006.

První kempy na trénování teroristických skupin vznikly pod vedením Nabil Naimema a Abu Bakr Baghdadiho v Jordánsku. Tyto kempy dozorovala US Námořní pěchota a i vyzbrojování ISIS mají celé na svědomí USA. IS pokračuje v záměru USA – vyvolat válku mezi šíty a sunity. Proto je agresivní na všechny strany. Vůdci jako Ahmad Jarba bezproblémově cestují mezi NY, Paříží a Londýnem. Nyní se prý vše peče v Londýně.

ISIS se hlásí k metodám Džinghistána – zabijí vše živé a kam vstoupí pálí a ničí. Pak před ní všichni strachy utíkají. Jediní, před kterými má respekt je iránská armáda. Jaké má IS cíle? Když vstoupili do Samerry, zabili 1000 sumitů. A teď zabíjí šíty, což je podle Naimema americká politika. Přesně jako Zargavi, který vyhodil do vzduchu sunitskou mešitu, potom zase šítskou, aby začal náboženskou válku podle amerického plánu.

ISIS vůbec nerozlišuje ani mezi muslimy. Považuje všechny lidi, kromě nich, za nevěřící jejichž krev je prý zdarma. Všichni arabští vládci a armády jsou odpadlíci. Dokonce boj proti odpadlíkům má prý vyšší í prioritu než boj proti původním nevěřícím. Stínají jim hlavy, hrají s nimi kopanou, jedí jejich játra, ale nikdy nezabili jediného Američana, na adresu USA nepronášejí žádné fatwy i když fungují od r. 2006. Také proti Izraeli nevystřelili kulku. Vždyť také Issam Hattito, zodpovědný za vedení války s Asadem žije v Tel Avivu. Cílem je rozdělit region a zabezpečit tak bezpečnost Izraele. Ranění v průběhu teroristických organizaci ISIS a Nusry jsou ošetřováni v nemocnicích v Tel Avivu. Dnes má ISIS i polní nemocnice v kterých působí řada lékařů z EU.

ISIS a syrská povstalecké Fronta Al-Nusra, která odpřisáhla věrnost vůdci IS Zavahrímu, pracují pro americkou tajnou službu CIA. /viz 20.48 záznamu/ Dokonce existuje svědectví, že Obama navázal kontakt se Zawharim 28.9.2012 v Bílém domě prostřednictvím Issama Haddada a na papírku mu osobně předával pokyny. Ten je obratem tlumočil přes mobil Zawharimu. Nustra Front má dnes desetitisíce bojovníků, podobně jako ISIS a všichni používají americké zbraně. Když byl po dvou letech Obama odhalený, že je ozbrojuje tvrdil, že to bylo omylem. Dodávky na čas zastavil ale následně poslal 60 mil.USD „syrskému hnutí odporu“. To poděkovalo a požadovalo příspěvek zvýšit. Šejk Naimem pokládá provokativní otázku „konvertoval Obama na islám“?

Mezi ISIS a Al Káidou došlo ale k mocenskému rozkolu a starší velitelé odmítli přísahat Zawahriovi věrnost. Kromě Dr. Aymana Zawahriho organizaci opustili. Dnes proti sobě obě strany údajně i bojují. Významnou roli hrálo podle náboženského fundamentalisty šejka Nabil Naimema náboženství, kterého rozhořčilo zejména to, že příslušníci ISIS se už ani nemodlí a vraždí všechny muslimy bez rozdílu. Na region je připravena konspirace jejímž cílem je, útokem pod cizí vlajkou, oslabit Irán a vtáhnout ho do války. Vyžaduje se střet Saudů s Iránem, kteří se v nekonečném boji vyčerpají a také jejich zdroje a peníze, jak se to podařilo v konfliktu Irák – Irán.

Dnes hledá ISIS agenty v cílových zemích, mobilizuje mediální nástroje a peníze, které to umožní. ISIS používají skupinovou fotku svého současného vůdce Bakra al-Baghdadiho, Chalífa Islámského státu se senátorem Johnem McCainem, považte – jako propagační materiál pro nábor nových členů! Financování je pomocí otevřené mediální kampaně z Bahrainu, Kuwaitu, Ománu, Qataru., Saudské Arábie ze Spojených Arabských Emirátů a zejména díky prodeje ukradené ropy, kterou Západ ochotně kupuje. To vše je prý přípravou na vedení války 4. generace – agenti místo vojáků. Jen v Sýrii už dnes existuje přes 400 lokálních ohnisek boje, proti nimž prý v přímém střetu prakticky nelze uspět.

Ot.26. Podle listu Independent vlastní IS miliardy a chce získat svoji jadernou zbraň z Pakistánu na jejímž vývoji se podílela i Reaganova administrativa za vlády diktátora Zia-ul-Haq. Proto není Pakistán narozdíl od Íránu signatářem Smlouvy o nešíření jaderných zbraní a nespadá, podobně jako Izrael, pod kontrolu IAEA. Je to Irán nebo IS, odkud hrozí skutečné nebezpečí jaderné války např. v podobě „nukleárního 11. září“?

ot.27 Sdílíte také pohled analytičky Spencerové, že myšlenková ubohost a bezpáteřnost západní politiky předčí i ty nejfantastičtější scénáře?

 

Důsledky „Křižáckého tažení Západu“

„Křižácké tažení Západu“, které na základě očividných lží uvrhlo do středověku prosperující a nikoho neohrožující Libyi, vygenerovalo nebývalou rasovou, náboženskou a sektářskou nevraživost. 9000 náletů a další tisíce útoků na civilní cíle totálně devastovaly zemi, o jejíž životní úrovni a ekologická opatření se nnoha zemím EU ani nezdálo a o život připravily 160 tis. jejich obyvatel, převážně civilistů.

Dnes už i někteří západní politici, zleva i zprava, označují tažení proti Libyi za velkou chybu. Konstatují, že příval uprchlíků nelze zastavit jen zničením IS, ale rekonstrukcí zničených zemí. A to do stavu před agresí. Tady ale jejich vize a odvaha končí. Mezi opatrné kritiky se řadí i český prezident Zeman. Nesvéprávné a k USA servilní vedení EU se ani neodváží vypočítat kolik to bude stát, natož kdo to zaplatí! Zkusme to alespoň nastínit!

V.r.2014 války v Sýrii, Iráku a v Afghánistánu stály tyto země hodně přes 300 mld. dolarů. Jen v Libyi je nezbytné znovu vybudovat zničenou infrastrukturu, plně obnovit „humanitárně“ rozbombardovaná města, obnovit policii, armádu, sociální systém, obytné budovy, školy, nemocnice, vládní budovy, elektrárny, ropný průmysl i největší světový závlahový systém, odškodnit desetitisíce rodin poškozených agresí, které přišly o živitele. Vrátit zkonfiskovaná zahraniční finanční aktiva, včetně 144 t ukradeného zlata, splatit dluhy zemí EU a USA za dodávky ropy ve výši 200 mld. USD a vrátit i ropný průmysl zpět do rukou státu.

Čím déle bude Libye ve stavu úpadku, tím silnější bude tok uprchlíků z oblasti,“ varuje min. zahraničí Německa. Ten francouzský zase ví, že „přistěhovalecká vlna bude trvat léta a rozčiloval se nad přístupem východní Evropy k imigrantům – je prý skandální a nerespektuje evropské hodnoty! Vrcholem arogance je, že po solidaritě se snížením důsledků válečných zločinů v Libyi volají společně všichni jejich aktéři! Francie licoměrně oznámila, že se připojuje k simulovanému americkému bombardování IS, ale za největšího nepřítele stále považuje Asadovu Syrii proti IS bojující. Ptejme se – platí to ještě 14.11.2015 po útocích IS v Paříži??

A turecký prezident Erdogan dělá zase všechno možné aby pod krytím vojenské akce proti IS zlikvidoval „do úplného konce“ kurdské bojovníky, které ČR podporuje. A šéf turecké zpravodajské služby Fidan nazval vojenskou operaci RF v Sýrii proti IS dokonce, „závažným porušením základních principů OSN". A vyzval své západní partnery, aby přehodnotili své představy o politických proudech v islámu, odložili své cynické myšlení a společně zvrátili plány Putina na potlačení islámské revoluce v Sýrii."

Tato turecká „ofenzíva“ vyvrcholila sestřelením ruského letadla na území Syrie, při návratu z bombardování „cisternového ropovodu“ IS směřujícího do Turecka. To USA a jeho filiálka NATO podpořili. Turecký prezident Erdogan dokonce prohlásil, že Asad financuje "Islámský stát." a že dodává zbraně svým vlastním nepřátelům. A doslova „šílená“ moderátorka ČT vymáhala na přítomných arabistech odpověď jestli tu kradenou ropu neodebírá i Rusko. A v besedě mj. o roli Turecka a NATO v současné krizi se dozvídáme od šéfa ODS, že NATO má jiné úkoly než bránit Evropu proti přívalu oprchlíků a na dotaz z fóra jaké, jsme byli poučeni, že všichni jsme členy prý „obraného paktu“ NATO a že to je přece musí být každému jasné! Posuďte jak se to liší o nezpochybnitelném muslimském zvolání Alláh Akbar!

ot.28 "Bráníme svou vlast, ale také mnohem víc, totiž hodnoty lidství. Francie dokáže tuto odpovědnost nést," řekl po útocích v Paříži slavnostním tónem Hollande. Byla touto obranou lidství i francouzská spoluúčast na genocidě libyjských civilistů? Nemyslíte si, že válka generuje terorismus?

ot.29 IS vyhrožuje Francii: "Dokud budete IS bombardovat, budete se bát vyrazit i na nákup". A svým souvěrcům přikazuje bojovat proti bezvěrcům, kdekoli je najdou. K dispozici jsou zbraně a automobily a připraveny cíle. K dispozici je také jed, tak otravte vodu a jídlo aspoň jednomu z nepřátel Alláha," říká mluvčí. Víte, že Hollande byl zastáncem bezvízového styku EU s Tureckem odkud se uprchlíci valí? Hrozí i nám někdy podobné ohrožení?

ot.30 Považuje po 14.11.2015 stále ještě Francie za největšího svého nepřítele Asadovu Syrii bojující proti IS, nebo také „upraví“ svůj názor, podobně jako náš min. obrany Stropnický, podle něhož je syrská armáda v Sýrii jediná protiislámská síla!?

ot.31 Má pravdu syrský prezident Bašár Asad který odsoudil atentáty spáchané v Paříži a dodal, že "divokému teroru, jaký poznala Francie, čelí syrský národ už pět let," a vina padá i na Francii a její politiku, která umožňuje šíření terorismu?

ot.32 Jen 3 dny před atentátem v Paříži vydal francouzský Charlie Hebdo znesvěcující karikaturu ruského letadla A-321 na Sinaji, při němž zemřelo přes 200 ruských turistů, zobrazující padající letadlo, do jehož ocasu připomínajícímu konečník vlétá raketa. Pod padajícím letadlem je napsáno: "Konečně porno!" A jen den před atentátem teroristé z IS zabili 44 lidí a zranili dalších 200 osob v Bejrůtu. Srovnali jste si to se žalem a medializací útoku ve Francii?

ot.33 Zakladatel a současný vůdce IS Abu Bakr Baghdadi, který se rád fotografuje se senátorem McCainem, je podle vyjádření jeho bývalých spolupracovníků, agentem CIA. Nevtírá se vám otázka, nejsou-li teroristické útoky v Paříži jedním z mnoha „Útoků pod cizí vlajkou“? A není podivné, že se předstíraná zloba IS v praxi vůbec netýká USA, které proti nim již údajně téměř 2 roky bojují?

o t.34 Srovnejme středověkou Evropu, produkující jednu křížovou výpravu za druhou s dnešní Evropou a taženími na Irák, Libyi, Syrii, Afghánistán, radí ppl. Obrtel. Není nejlepším lékem proti terorismu přestat se montovat do afrických a asijských zemí, svrhávat jejich vlády, přestat podporovat vybrané povstalecké síly o nichž nic nevíme. Umožnit těm zemím, ať si tam uspořádají život podle svého i když se nám to nemusí líbit?

 

Jak uvést Libyi do stavu před agresí Západu

Označíme-li tažení proti Libyi za velkou chybu – to je jako bychom nazvali v r.1945 válečné tažení hitlerovského Německa jen „velkou chybu“, rezignovali na odsouzení jeho válečných zločinců a na veškeré reparace za destrukci světa. Ty byly v Jaltě pro Německo stanoveny na 20 mld. USD, čemuž tehdy odpovídal ekvivalent 10000t zlata. Dnes jen války na Středním východě, které způsobily Spojené státy spolu s jejich evropskými přisluhovači, stály životy nejméně 3 miliony lidí, generují miliony uprchlíků a bilionové škody. Z toho je zděšen i americký prezidentský kandidát Trump, který konstatuje: „Když se podíváte na Libyi, podívejte co jsme tam vyvedli – to už není ani země, to je zkáza“. Doplňme – je to válečný zločin, u kterého je třeba pojmenovat a odsoudit viníky.

Svět se zhrozil když v afgánském Kunduzu rozbombardovaly USA nemocnici Lékařů bez hranic! Tato humanitární organizace to právem označila za válečný zločin, který musí vyšetřovat Mezinárodní trestní soud v Haagu. Nicméně následovat musí ještě mnohem závažnější obvinění – za agresi, zločiny proti lidkosti a za genocidu 160000 obyvatel Libye, která odstartovala exodus milionů lidí. Je nutno obvinit konkrétní vlády USA, Anglie, Francie, Kanady, Španělska, Itálie, Dánska, Belgie, Norska, Švédska, Holandska a SAE. Přímé viníky zrůdné a primitivní politiky lze snadno identifikovat a pak je soudit jako v Norimberku či Malajsii za válečné zločiny. Neméně důležité je stanovit válečné reparace, což je jediný možný způsob obnovy původního stavu země!! Vyčíslení škod musí provést nezávislé šetření OSN. To vše navzdory tomu, že hlavní investor této války usilující o světovládu a z válek nejvíc profitující, tento soud ignoruje a arogantě ústy Condolezzy Riceové sděluje: „Spojené státy nejsou povinny nikomu na světě skládat účty ze svého konání!

Lze pochybovat o tom, že by se závislý Haagský soud odvážil agresory odsoudit. Jaký efekt tedy bude obvinění mít? Takový, že se zločiny poprvé nazvou pravými jmény, že provinivší se politici získají přívlastek „obviněný z válečných zločinů“, budou nuceni svou roli v genocidě země, které neyhlásili ani válku a která se prakticky nebránila, všude vysvětlovat a jejich volební ambice se stanou mizivými. I Haagský soud bude muset jakékoliv své rozhodnutí rozsáhle objasňovat, porovnávat s Chartou OSN, přičemž může padnout i dosavadní tabu vylučující diskuse na toto téma. To není málo! A nejenom to – poslední srovnání bojových schopností vzdušných sil USA a Ruska dokazuje, že arogantní vojenská hegemonie USA patrně končí. To může ovlivnit emancipaci názorů mnohých politiků i ve věci stíhání válečných zločinů. K sepsání kvalifikovaného obvinění se otevírá značný prostor pro právníky v celém světě a samozřejmě i v EU. Najdou se takoví stateční v ČR?

Jean-Claude Juncker velkoryse nabízí za EU postiženým zemím směšnou 1 mld. EUR. Ale jenom zmar Libye, lze prozatím vyčíslit /např. podle měřítek v Afganistánu/, na min. čtvrt bilionu EUR! Dnes je už nad slunce jasné, že kdyby Západ nezničil tamní stát, nepopravil jeho vůdce, který blokoval Evropu před uprchlíky, nemuseli bychom tento problém dnes řešit. Způsobené škody představují zhruba 1,3% HDP všech 12 zúčastněných agresorů, který dosahuje v souhrnu 18 bilionu USD. Je nezbytné aby škody vzniklé pošlapáním mezinárodního práva těmito vládami, byly formou válečných reparací nekompromisně hrazeny jejich daňovými poplatníky i s důsledkem snížení jejich životní úrovně. Ne tedy z peněz dalších 18 nezúčastněných zemí EU na tomto barbarství a loupeži se nepodílejících! Náklady spojené s uprchlickou vlnou i reparace, lze mezi ně rozpočítat např. z tonáže cca 10000 t bomb svržených na 6,5 mil. Libyjců.. I tak to ale nepochybně přijde mnohem levněji než řešení důsledků neřízené a chaotické vlny imigrace, kriticky narušující podstatu Evropy, její bezpečnostní, ekonomický, zdravotní, a sociální systém.

Prioritou evropských států, a samozřejmě i Libye, se musí stát vláda vzešlá ze svobodných voleb, ne vláda loutková, korumpovaná a privatizovaná falešnými či virtuálními penězi podle scénáře „šokové terapie kalamitního kapitalismu“, jak to známe např.z Iráku.. Financování obnovy bude muset probíhat nejlépe v režii banky rozvoje BRICS či Asijské banky pro infrastrukturu a investice AIIB, které hodlají pracovat s měnami podloženými zlatem. Tak si to představoval nejen Kadáfí než začal mluvit o tom, že svou ropu přestane prodávat za USD, a obrátí se k jiným měnám. Tím si podepsal rozsudek smrti. Před svou krvavou smrtí totiž slíbil, že bude financovat tři ambiciózní africké projekty – vytvoření Africké investiční banky, Afrického měnového fondu a Africké centrální banky. Afričané pociťovali potřebu těchto institucí jako naléhavou, aby skoncovali se svou závislostí na MMF a SB.

Množství takové měny nelze totiž libovolně zvyšovat, tudíž inflaci podléhá jen minimálně /současný přepočet je cca 36 mil. USD za t zlata/. Ne tedy formou půjček ve FEDem či ECB natištěných či virtuálních a ničím nekrytých měnách, z nich pak stahovat již prací podložené úroky. Navíc manipulovatelné SB, ECB nebo MMF, v nichž mají agresoři rozhodující slovo. K zamezení sebevraždy evropské civilizace, o které se již vážně mluví napříč celého politického spektra, je pak nezbytné stamiliardové reparace neprodleně zhodnotit. Celý tento proces nesmí ale skončit jen v Libyi…

ot.35 Jsou výše uvedená řešení fantasmagorií autora? Než řeknete ano, popište a publikujte nějaký sofistikovaný návrh jak zabránit největší krizi od 2. světové války vedoucí k pomalé sebevraždě Evropy a co udělat pro to, aby lidé mohli opět normálně žít ve svých zemích a neutíkali někam kde je nechtějí?

ot.36 Věříte tomu, že preventivní zásah“spojenců“, který zmasakroval 160000 Libyjců, z nichž 3/4 byli civilisté, (údaje MČK) a při kterém nikdo z jejich sniperů nepřišel o život, zabránil "hrozícímu masakru obyvatel Benghází, který by potřísnil svědomí obyvatel světa" jak to prezentoval nositel Nobelovy ceny míru Obama?

ot.37 Europoslanec Mach mluví o tom, že politiky, kteří způsobili tuto humanitární krizi, je třeba pohnat k zodpovědnosti. To jsou sice hezká ale nekonkrétní slova. Který z našich či zahraničních europoslanců najde odvahu tyto politiky identifikovat /což nemusí být nic složitého/ a pohnat před Mezinárodní trestní soud v Haagu, Evropský soud., Nebo je alespoň pojmenovat v Europarlamentu? Bude to Petr Mach?

ot.38 Za mohutnou migrační vlnou, která je plně v zájmu americké zahraniční politiky, děkuje EU šílené politice USA, zodpovědné z smrt milionů lidí a další miliony připravila o domy, zničila vodní a dopravní systémy, a tak podmínky pro přežití na Blízkém východě i v severní Africe, jak píše americká politoložka Ann Williamsonová. Celý text zde… Táže se – dovedete odhadnout kolik milionů lidí následkem toho nemá kam jít?

ot.39 Mnozí čeští politici hlásají, že se o utečence musíme postarat i my. Prý jim to dlužíme. Ale ČR nikdy nedrancovala žádné kolonie, nikde jiné země neznásilňovala, původní obyvatelstvo nikde nevraždila, ani si neosobovala právo na jiná území, žádné dluhy k nikomu nemá. Komu nepokoje slouží? Kdo ty lidi vyhání z domovů? My Češi? Nemá se o ně postarat ten kdo je okradl a vyhání svými zbraněmi? Nebo přiznáme tak svůj podíl viny za to, že jsme proti ničení země s níž jsme měli nekonfliktní vztahy, ani neprotestovali?

 

Povinné kvóty pro agresory

Současné snahy o řešení probíhajícího exodu lze přirovnat k situaci, kdy se předepisuje nějaké analgetikum člověku trpící nevyléčitelnou chorobou. Tvrzení, že nezápadní imigrace tohoto rozsahu je prospěšná pro ekonomiku EU v níž je už nyní 25 milionů nezaměstnaných a kde práce vlivem automatizace těžko přibude, je blábol. Naopak existuje řada velmi skeptických odhadů, že to povede během několika málo let ke snížení HDP EU až o 7% a obav, že imigranti budou žít na úkor původních obyvatel. Ti se v zemích jako Nizozemsko, Švédsko, Francie, Německo, během několika desetiletí stanou ve vlastní zemi menšinou, a tuto populační výměnu si sami zaplatí.

Přijímat a přerozdělovat uprchlíky v EU, aniž dojde k zabránění nebo omezení jejich vzniku, nic nevyřeší. Asimilaci stávající vlny imigrantů musí Evropa zvládnout. Nic jiného ji nezbývá – není je kam vracet, ani to neumíme. Vlády Slovenska a Maďarska se hodlají bránit u Evropského soudu proti zavedení povinných kvót na rozdělení žadatelů o azyl. Vláda ČR jen čeká na výsledek. Efektivnější je podat u tohoto soudu žalobu na státy EU zúčastněné na agresi v Libyi s cílem stanovit povinné kvóty pouze pro ně a s povinností nést plně náklady s tím spojené. Pomoc nezúčastněných zemí EU může mít různou formu. Ne však takovou, k jaké se naivně hlásí nezúčastněné Německo zvoucí imigranty do země, které by rádo rozložilo své náklady pomocí „celoevropské solidární daně na řešení imigrace.“. Rozhodně si nepřejeme, abychom za několik málo desetiletí sousedili s „Německým islámským státem“ s právem šaría.

Solidarita nezúčastněných zemí musí zůstat dobrovolná. To ale jen v případě, že budou běženci identifikovatelní, budou stát o začlenění do jejich společnosti, prokáží-li alespoň základní znalosti reálií a jazyka země a budou v plném rozsahu respektovat jejich zákony. Pro země poskytující pomoc, tedy i ČR , to bude kromě soucítění i určitá satisfakce za to, že agresi neodsoudily.

ot.40 Z válčící Sýrie, Iráku a Kurdistánu emigruje jen asi třetina běženců. Kdo k žádosti o azyl v Evropě podněcuje muslimy z Albánie, Kosova, Srbska, Makedonie, Bosny a Hercegoviny, Afganistanu, Eritreje či Pakistánu? Víte že ve všech těchto zemích vydává nadace Georga Soroše průvodce pro imigranty v jejich jazyku a rozdává zdarma instrukce jak cestovat do Evropy?

ot.41 V EU je dnes 25 milionů nezaměstnaných. Může si někdo myslet, že milion imigrantů se okamžitě integruje do společnosti? Jak je asi zaměstnáme při stále klesajícím počtu pracovních míst vlivem automatizace? Jak se s tím asi vyrovnají Němci, když běženci, 20x převyšují počet volných míst v Německu. Nezrodí se z toho frustrace a následně radikální řešení na straně imigrantů i původních obyvatel?

ot.42 Pokud imigranti v Německu dostanou občanství, mohou odcestovat do kterékoliv členské země EU, a nechat si tam posílat německé dávky? Nebudou se potom našim nezaměstnaným vysmívat?

ot.43 Jak je možné že emigrují islamisté z Iráku, Afganistánu, dokonce z bývalé Jugoslávie, jejichž „demokratizaci“ provedlo už před lety NATO? I ty budeme bezvýhradně přijímat? A jak jakékoliv imigranty vůbec donutíme k návratu? To představuje tisíce letů dopravních letadel s ohromnými náklady! Jak je donutíme nasednout? Bude je doprovázet jen obušky a bojovými uměními vyzbrojená eskorta? Jak zjistíme, nejsou-li mezi nimi únosci a atentátníci? Najde se vůbec nějaká společnost či personál, který se k repatriaci odhodlá? Nebo si to vezme za své „obranný pakt“ NATO a ochrání tak Evropu před zkázou kterou započal? A budou cílové země ochotná tato letadla přijímat? A když ano, co s navrátilci ty nejchudší země budou dělat?

ot.44 Podle prognózy generála Šedivého Němci zavřou hranice a neidentifikovatelní migranti bez dokladů u nás uvíznou. A nebudou-li v Německu pro tolik imigrantů vhodné podmínky k přežívání, radikální bojůvky, je vytlačí do ČR. Sdílíte jeho varování, že neřešení sílící migrace může skončit válkou uvnitř Evropy?

ot.45 Víme , že ničivé tsunami zastavit nelze. Stejné je to s valící se imigrantskou vlnou, uměle vyvolanou ze zámoří, eskalující každým dnem. Naprostá bezradnost politiků zvyšuje její ničivou sílu. EU se např. dohodne, že si rozebere 200 tis. migrantů, a ono jich přijde 800 tisíc, 2miliony, 10 milionů. Takže ten zbytek zůstane na řeckých ostrovech, v Itálii, popřípadě v Řecku? Jak se uživí a jak stráví zimu?

ot.46 Masy lidí prchají ze strachu o své životy a své rodiny z míst, kde se střílí a bombarduje. A nemají se kam vrátit. Soucítíte s nimi? Neměli bychom mít i jisté pochopení pro ekonomické migranty, kteří utíkají před bídou, kterou nezpůsobili, i od nemožnosti využít svého případného vzdělání a kvalifikace?

Nedomníváte se, že je povinností USA a jejich 11 satelitů, které zavinily současnou humanitární krizi v severní Africe a na Středním východě, postarat se o dosud cca milion imigrantů a to v poměru v jakém se na devastaci Libye podílely? Bohužel servilní a zbabělí evropští politici a média se ani neodváží něco takového ani naznačit. Myslíte si, že na převoz podílu běženců do USA by stačilo 250 cest lodí velikosti Costa Concordia?

 

Jak rychle ukončit válku v Syrii a zničit IS

Je nezbytné okamžitě zablokovat letecké i pozemní koridory dodávek zbraní IS, prodej nakradené ropy přes Turecko /za 10-20 dolarů za barel/, přerušit tento dopravní koridor, který na jednání G20 přesně včetně viníků identifikoval Putin, jakož i s rozprodej archeologických památek /co nelze prodat tak IS zničí/, zablokovat vybírání daně a účty na aktivity IS od Muslimů žijících v Evropě. Kdyby měl Západ skutečný zájem s IS skoncovat a provedl to už před rokem, síla IS by byla už zanedbatelná. Dnes by východiskem mohl být jen kompromis mezi světovými i regionálními velmocemi prosazený autoritou OSN, jejíž akce by byla řízená radou bezpečnosti a realizovaná nasazením mírových jednotek OSN. Tuto vizi prezentoval v rozpravě VS OSN s min. ohlasem český prezident. Něco takového však přes zadluženou a v NY sídlící OSN nemůže projít, protože by USA přišly o své neustále zdůrazňované řízení světa. Jak trefně konstatuje analytik Robejšek „Spojené národy dělají užitečnou dobročinnou práci. Ale v mocensko-politickém rozměru jsou pouze platformou pro nezávaznou výměnu názorů a rezonanční plochou pro neúčinná provolání generálního tajemníka“. Navíc ve světě je jen málo států, které mohou riskovat bez následků pokus o oslabení USA, které se vojensky angažují už ve 123 zemích. Také kanadský právník Christopher Black poukazuje na to, že pro americké elitv jsou principy mezinárodního práva jen na papíře a všude je porušují a ignorují. OSN, která by je měla garantovat, nerozhoduje skoro vůbec o ničem a je USA zneužívána k manipulaci. .Nicméně začíná převažovat názor, že Ruská salva z Kaspického moře a jeho už dříve předvedená vojenská elektronická převaha, nezasáhla jen ISIL, ale definitivně ukončila unipolární svět a hrubě narušila americkou aroganci v mezinárodní politice.

Po vstupu Ruska na pozvání legální Syrské vlády se západní propaganda zoufale snaží navodit atmosféru, že jde o ovládnutí Blízkého východu Ruskem. Letecké údery, které Rusko údajně spustilo proti USA podporovaným syrským skupinám, jsou prý důkazem nebezpečného přání Moskvy zdůraznit politickou nemohoucnost Ameriky“, píše ve Financial Times Z. Brzezinski. Podle něj je v sázce autorita Washingtonu v regionu.

Ke zděšení činitelů USA ruské letectvo jen do 20.11.2015 zničilo přesnými zásahy 1400t bomb už 826 objektů IS, přerušilo dodávky 60000t ropy za den na černý trh, čímž připravilo IS o zisk 1,5 mil. dolarů denně. Zničilo i 19 továren na výrobu zbraní a výbušnin 2347 skladů s municí. Tedy to, co se „nepodařilo“ USA během desetitisíců simulovaných náletů na IS. To jen dokazuje, co už dnes každý ví, že se USA nikdy nechtěly zbavit extrémistů v tomto regionu.

A po sestřelu ruského letadla na území Syrie Tureckem začalo Rusko ničit v příhraničních oblastech po celé hranici s Tureckem infrastrukturu zásobování IS, která byla Tureckem vybudována v průběhu několika let války. Mají hrůzu i z možného vzniku skutečné koalice proti IS, jako jediné šance na stabilizaci regionu ve složení: Syrská armáda, Irán, Irák, Kurdové, Hizballáh, Rusko a Libanonské jednotky. A „krvavý vrah“ Bašár Asad, jak ho nazývají naše média a mnozí politici, opakovaně nabídl opozici ukončení bojů a generální amnestii. Nabídl i uspořádání svobodných voleb, pod mezinárodní kontrolou. A slíbil, že nezvítězí-li ve volbách, odstoupí a přenechá vládu vítězům. To je jednoznačně demokratický návrh. .

Evropská i česká média se snaží tato fakta zamlčet nebo překroutit. Pro Syrii a Evropu zaplavovanou uprchlíky by to mohlo být světlo na konci tunelu. V listopadu 2015 je ale předčasné vzbuzovat přehnané naděje, které může výrazně ovlivnit pokus USA o „nápravu“ jejich pošramocené autority. To patrně vygeneruje sérii dalších otázek v příštím dílu seriálu s názvem „USA lídr světa?“. Rozhodně ale už dnes musí veřejnost probudit dosud nečinné politiky a hledat i s nimi odpovědi na stovky otázek „Co potom?“.

A je-li někdo zmaten ze současné politiky USA na Blízkém východě, je zde geniální analýza nepolitologa, bloggera z NWOO Josefa Švejka, kterou naši politici v jednotě s většinou kolegů z EU rozhodně akceptují: „Podporujeme iráckou vládu v boji proti IS. Nemáme rádi IS, ale IS je podporován S. Arábií, kterou máme rádi. Nemáme rádi Asada. Podporujeme boj proti němu, ale nepodporujeme IS, který také bojuje proti němu. Nemáme rádi Irán, ale Irán podporuje iráckou vládu proti IS. Takže, někteří z našich přátel podporují naše nepřátele, a někteří z našich nepřátel jsou naši přátelé, a někteří z našich nepřátel bojují proti našim dalším nepřátelům, které chceme ztratit, ale nechceme přitom aby naši nepřátelé, kteří bojují s našimi nepřáteli, vyhráli. Protože pokud lidé, které chceme porazit, jsouce poraženi, mohli by být nahrazeni lidmi, které chceme ještě méně. A to vše se začalo u nás invazí do jiné země, abychom z ní vyhnali teroristy, kteří tam nebyli, dokud jsme je nepřišli odtamtud vyhnat. Vytvořit toto předivo nám dalo velkou práci a každý rozumný člověk tedy musí pochopit naše znepokojení nad kroky našeho největšího nepřítele Putina. Svým nezodpovědným chováním je schopen celou naši strategii rozbít. Už teď, na samém začátku, nám likviduje naše nejlepší poradce IS. To musíme rozhodně odsoudit!“ Pozn.: Byla by to vše veliká švanda nebýt statisíců mrtvých!

ot.47 Není divné, že ruské bomby a rakety ničí infrastrukturu převážně žoldnéřské Daeše, která byla po letech americké „války proti Islámskému státu“ a vynaloženým 2,3 miliardám dolarů prakticky netknutá?

ot.48 Souhlasíte s konstatováním US deníku LA Times, že Rusko ohromilo svět vysláním 26 střel středního doletu ze čtyř ruských válečných lodí z Kaspického moře, které po 1500 km s chirurgickou přesností zasáhly všechny plánované cíle IS a že je to v ostrém kontrastu s „omylem“ amerického letectv, které opakovaně rozbombardovalo nemocnici Lékařů bez hranic v afghánském Kundúzu při kterém zemřelo 22 lidí“?

ot.49 Za účasti Ruska a USA bude prý vytvořena rozsáhlá koalice, která zasadí drtivý úder IS, prohlásil francouzský prezident Hollande. Věříte tomu, když NY Times argumentuje slovy J. M. Bergera z Brookingského institutu, financovaného Fordovou nadací, Rockefellery, bankami a vojenskoprůmyslovým komplexem, že “jediný způsob, jak odstranit IS je, když se zbavíme vlády Assada v Damašku“?

ot.50 Francie má eskalaci války proti Sýrii v plánu už dávno. Zadáním pro flotilu, vyslanou k jejím břehům v čele s letadlovou lodí, to dala znovu najevo už týden před pařížským masakrem. A jen před několika dny uzavřela Francie s hlavním sponzorem IS Saúdskou Arábií smlouvu o nákupu zbraní za 12 mld eur. Proč asi? Věříte náhlému obratu fr. vlády, nebo jde jen o gesto k uchlácholení rozhořčené veřejnosti?´

ot.51 Nedomníváte se že se množí důkazy, že „IS je pod ochranou západní aliance“. A že cílem amerických náletů je dodat zbraně a munici teroristům“? Víte, že vrtulník USA těsně před útokem v Paříži doprovázel dlouhý kanvoj IS z Iráku do Syrie a ještě po útoku v Paříži shodily tzv. "umírněným rebelům" 50t „pomoci“?

ot.52 Věříte tomu, že 250t střeliva z nepotřebných zásob čs. armády prezentovaná jako pomoc Kurdům v boji proti IS a distribuovaná americkými vojenskými letadly, se dostane i přes odpor věrného spojence USA Turecka, do správných rukou? O dodávce prvních 50t jsou o tom pochybnosti.

ot.53 Američani údajně dronem zabili jednoho řezníka z VB a stačil jeden útok Francie na Rakká a už je z toho masívní letecká kampaň, stále bez souhlasu legální vlády Syrie a tedy v rozporu s mezinárodním právem. Věříte i nadále této kouřové cloně, mající zakrýt skutečnou válku Západu proti Syrii ?

ot.54 Víte z našich médií, že jen za jediný den, zničila ruská letadla 1000 cisteren mobilního ropovodu IS,, tři skladiště maziv a paliv, muniční sklad, závod na výrobu výbušnin, štáb a velitelské stanoviště, dílny na výrobu a opravu minometů a ropnou přečerpávací stanici? Ptáte se proč to a řadu dalších věcí neudělala vojenská koalice USA a „poslušných“ už dávno? IS už nemusel existovat.

ot.55 Věříte údajné snaze vytvořit v souladu s jednomyslným rozhodnutím RB rozsáhlou koalici pro boj s IS, když na okraji zasedání G20 se dohodlyy západní země včetně Francie, na prodloužení protiruských sankcí?

ot.56 Také se v souvislosti s imigrací podivujete nad jednáním kancléřky Merkelové, které je v souladu pouze se zájmy USA v Evropě? Nevysvětluje to tajný „vázací akt plné podřízenosti“, který musí každý kancléř NSR podepsat ještě před svým jmenováním?