Kancelář ruské prokuratury prohlásila nadaci Open Society Foundation a nadaci Open Society Institute Assistance Foundation, které obě patří k síti nevládních organizací financovaných americkým podnikatelem Georgem Sorosem, za nežádoucí. Jak bylo konstatováno, jejich aktivity představují hrozbu pro bezpečnost a ústavní pořádek Ruska. …


Toto rozhodnutí bylo přijato z iniciativy ruské Rady federace, která tyto organizace uvedla na tzv. vlastenecký „stop-list“. Tento seznam v červenci přijala horní komora ruského parlamentu. K těmto 12 organizacím na tomto „stop-listě“ patří sedm ze Spojených států, dvě z Polska a tři z Ukrajiny, včetně Sorosova Fondu, MacArthurova Fondu, Freedom House, Světového kongresu Ukrajinců, National Endowment for Democracy, Mezinárodního republikánského institutu, Národně demokratického institutu pro mezinárodní záležitosti, Charles Stewart Mott Fund a Education Fund.

Letos v květnu přijalo Rusko zákon umožňující vyhlásit všechny zahraniční neziskovky za nežádoucí, pokud je zjištěno, že jejich aktivity nějak podrývají ústavní pořádek nebo bezpečnost země.

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: in4s.net

[quote align="center" color="#999999"]

Nové informace o demokracii ohrožujících experimentech elektrické stimulace mozku.

První tištěné periodikum na světě, které se nebojí zveřejnit výzkumy kryté státním tajemstvím, je právě v prodeji v Česku i na Slovensku.

2015 – LISTOPAD / MŮŽEME MÍT SUPERPOWER?

…[/quote]