Dnes se v tureckých i sociálních médiích objevilo něco na způsob anti-ruské hysterie. Řešení tureckého sestřelu ruského Su-24 zatím běží. Ale z Ruska svět slyší hrozivý řev. President Středovýchodního institutu Jevgenij Satanovskij sdělil televiznímu kanálu „Zvězda“ svůj názor na tragédii s ruským Su-24. Podle něj Turecko s Ruskem už za žádných okolností nebudou moci udržet předchozí úroveň vztahů. „Erdogan zjevně zapomněl, že Turecko právě kvůli takovýmto akcím v posledních 400 letech ztratilo značnou část svého území a zůstal mu jen ten drobet, na které dnes ještě hospodaří.


Před námi jsou pořád ještě těžké boje. Otázkou je, jak je vést, abychom minimalizovali své ztráty a dosáhli svých cílů tak, abychom své nepřátele vyděsili natolik, že jim tím zabráníme v útocích na nás. Dnes je naprosto jasné, že Turecko dělá vše, aby zachránilo teroristy z „Islamistického státu“ a z dalších skupin. Teď jsou ruské letouny doprovázeny stíhači a jakýkoliv pokus o útok narazí na odpovídající reakci.

Spoléhat na Turecko a pohlížet na něj při řešení při řešení sporných otázek jako na přátelského spojence by bylo hrubou chybou. To znamená, že projekt stavby ruské jaderné elektrárny za 20 miliard $ musí být zrušen. Myšlenka na „Turecký proud“, který Turkům umožňuje nás drze vydírat, by se měla odvolat. A to je zrovna dnes, kdy to jde s energetickou rovnováhou Evropy skopce. A je to poté, co Turecko, ano právě Turecko Evropanům „nadělilo“ uprchlickou krizi. Vůbec by nepřekvapilo, že to oni nějak byli za teroristickými útoky v Paříži.

Normalizace vztahů by mohla záviset pochopení pana Erdogana, že by se také brzy mohl stát nikoliv sultánem Otomanského impéria, nýbrž mužem, který zruinoval svou zemi, vybudování jejíž ekonomiky a světového postavení věnoval tolika času a energie. Erdogan musí pochopit, že ani NATO ani sám Pánbůh mu nepomůže,“ řekl Satanovskij.

24. listopadu byl na syrském území sestřelen ruský bombardér Su-24 tureckou F-16 pomocí rakety „vzduch-vzduch“. O tom učinil prohlášení i ruský president Vladimir Putin. Ten rovněž akci Ankary označil za „dýku v zádech“.

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: southfront.org

[quote align="center" color="#999999"]

Nové informace o demokracii ohrožujících experimentech elektrické stimulace mozku.

První tištěné periodikum na světě, které se nebojí zveřejnit výzkumy kryté státním tajemstvím, je právě v prodeji v Česku i na Slovensku.

2015 – LISTOPAD / MŮŽEME MÍT SUPERPOWER?

…[/quote]