Ač platí pořekadlo, „dobré ploty dělají dobré sousedy,“ tak to vypadá, že vedení EU začíná být frustrované nedostatkem povolnosti u některých novějších čili okrajovějších členů této ‚unie‘. Eurokomisař Timmermanns v poněkud ohromujícím prohlášení po probíhajících sporných schůzkách k prodiskutování řešení ‚problému‘ migrantů vystoupil, aby varoval ty vzdorovité členské státy:


„Ke všemu sice existuje alternativa. Já ale věřím ve spolupráci v rámci EU, protože všechny ostatní formy, které už byly v historii vyzkoušeny, aby Evropanům pomohly spolu vycházet lépe, však s výjimkou této jediné ze všech forem, zatím vedly k válce – takže se držme právě té.“

Jak hlásí Elsevier:

[quote align="center" color="#999999"]

Na evropské vůdce v posledních několika dnech doléhal poplach hrozby přežití Evropské unie (EU). Komisař Frans Timmermans v pátek v Praze řekl, že EU je jedinou alternativou k válce.

„Jedinou alternativou k EU je válka,“ řekl v pátek Timmermans v proslovu na konferenci v Praze, prohlásil reportér The Times of London, který se proslovu zúčastnil.

Timmermans se vyjadřoval ke způsobu, jakým Evropa reaguje na migrační krizi, jako k zatím největší hrozbě pro EU.

Tento komisař zdůraznil, že země by měly, co se týče hraničních kontrol, lépe spolupracovat. „Migrace je součástí života, my ale musíme s ní spojené kroky činit společně ve správném směru,“ řekl Timmermans.

Timmermans volící slova v alarmistickém tónu říkal, že na evropské vůdce v posledních dnech doléhala hrozba přežití EU. Timmermans měl už počátkem tohoto týdne přednášku v Domě evropských studií v Amsterodamu o tom, že se bojí o přežití EU. „Nejsem ohledně tohoto postupu optimistický, protože prostě pro optimismus nevidím důvod. To je poprvé, co si pamatuji z evropské spolupráce, kdy jsem si začal myslet, že by všechno mohlo uváznout na mělčině.

Lucemburský ministr zahraničí, který bude za svou zemi předsedat Radě Evropské unie, promluvil v interview skoro stejnými slovy.

Během současné migrační krize se evropský ideál svobody pohybu otřásá v základech. President EU Donald Tusk řekl, že EU vede „závod s časem.“ „My jsme však odhodláni v závodě s časem zvítězit,“ řekl Tusk. „Jak už jsem varoval před tím, jediným způsobem, jak nerozbít Schengen, je zajistit řádnou správu vnějších hranic EU.“[/quote]

EU zjevně není schopna omezit migrační toky. Protože tyto hranice nejsou střeženy, tak vidíme, že čím dál více zemí je nuceno chránit své vlastní hranice. Už i vstřícní Švédové se ve čtvrtek uchýlili k intenzivním kontrolám jižní hranice.

Pamatujete, když Hank Paulson Spojeným státům před očima mával kartou „zaručeného vzájemného zničení“ se svým neblaze proslulým „prázdným šekem“ tří stran podmínek přežití? Tak teď je v tom řada na Evropě.

Co je však horší, jak se ukazuje, tak to potvrzuje, že Evropská ‚unie‘ se rychle rozkližuje, daleko více, než je vidět jen na těch plotech z ostnatého drátu kolem evropských zemí, a Timmermanns varuje, že to znamená válku.

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: zerohedge.com

[quote align="center" color="#999999"]

Ovládání lidského chování. Elektromagnetické a radiofrekvenční záření. Mikrovlny. O jaké experimenty jde a proč náš mozek není v bezpečí? Časopis Vědomí jako první médium na světě zveřejňuje výzkumy kryté státním tajemstvím. Tok říjnových informací pokračuje odkrýváním rodinné historie Rothschildů, jednoho z nejzámožnějších klanů na světě. Seriál Pansofie vás zase naučí obnovovat zdraví člověka jakožto energetické bytosti. Nové vydání Vědomí je k dispozici od 8. října u všech dobrých prodejců v Česku i na Slovensku.[/quote]