Jak jsme si všimli přes víkend, USA už hodily ručník do ringu u propadákové (a to je řečeno mírně) strategie výcviku syrských bojovníků a jejich posílání do bitvy, jen aby byli chyceni a zabiti jinými syrskými bojovníky, kteří byli také vycvičeni USA. Snaha Pentagonu rekrutovat 5 400 řádně „pověřených“ rebelů proti ISIS do konce roku skončila v troskách, když se jim celý svět chechtal až k slzám, jakmile se svět domákl, že ve skutečnosti je těch bojovníků „čtyři nebo pět“. Zbytek byl zjevně buď chycen, zabit, ztracen v poušti nebo bojuje za někoho jiného.


A to stálo US daňové poplatníky během posledních 6 měsíců něco kolem 40 milionů $.

Protože tento poslední program byl takový veřejný trapas, přišel Pentagon s novým nápadem, jak pomoci syrským „bojovníkům za svobodu“, když teď prchají před bombardováním Ruského letectva, jen aby je pak podřízl Hizballáh.

Nový plán: helikoptérové munice. Ale ne opravdu. USA se teď uchýlily ke shazování „tun“ munice doprostřed ničeho v naději, že ti „správní“ lidé si ji najdou. Ale také ne opravdu.

Zde je to od CNN:

[quote align="center" color="#999999"]

US vojenské dopravní letouny přes noc do severní Sýrie dopravily 50 tun munice skupinám rebelů, když provedly letecké shození 112 palet jako prvního kroku naléhavého úsilí Obamovy administrativy, jak najít nové způsoby podpory těchto skupin.

Podrobnosti této letecké mise nad Sýrií potvrdil US činitel bez oprávnění mluvit veřejně, protože tyto informace nebyly ještě formálně oznámeny.

C-17 v doprovodu eskortního bojového letadla shazovaly malé zbraně a munici a další položky jako ruční granáty v provincii Hasakah v severní Sýrii pro skupiny koaličních rebelů schválených US a známých jako Syrská arabská koalice.[/quote]

A tady nám to trochu více vybarvuje hlásná trouba Republikánů Fox News:

[quote align="center" color="#999999"]

Ta munice byla původně určena pro US vojenskou misi „vycvič a vybav“, řekl tento činitel. Tento program byl ale minulý týden zrušen.

„Takže teď jsme více soustředěni na tu část ‚vybav‘ z toho původního ‚vycvič a vybav‘,“ řekl tento činitel, který popisoval vybavování Syrských Arabů jako novou strategii proti ISIS, na kterou se teď soustřeďují. Ministerstvo obrany v pátek oznámilo, že reviduje misi pomoci syrským rebelským bojovníkům.

Poté, co tomuto programu nevyšly jeho cíle rekrutovat a vycvičit syrské bojovníky, tak ministerstvo řeklo, že se místo toho soustředí na poskytování „balíčků vybavení a zbraní pro vybranou skupinu se schválenými vůdci a jejich jednotky tak, aby mohli časem provést koordinovaný úder na území pořád ještě kontrolovaná ISIL.“

K tomuto posuvu dochází rovněž v době, kdy Rusko pokračuje s nálety v Sýrii, což vyvolává napětí s US uprostřed podezírání Moskvy, že ta se pokouší pouze podpořit Bashara Assada.

Plukovník Steve Warren, mluvčí US vedené koalice proti ISIS potvrdil, že koaliční síly v neděli provedly letecký shoz.

„K letecké dodávce patřila munice do malých zbraní k obnovení zásob pozemních sil proti ISIL tak, aby mohly pokračovat v operacích proti ISIL.

Všechna letadla opustila oblast shozu bezpečně,“ uvedl v prohlášení. Všechny palety byly spřátelenými silami úspěšně vyzvednuty, řekl tento US činitel.[/quote]

Ano, „spřátelenými silami.“ Tak to jásání nad tím trochu zkoupejme.

USA právě shodily 50 tun munice na paletách na nejnebezpečnější místo na tváři této planety, aniž by měly nějakou možnost zajistit, že to padne do „správných“ rukou (to je samo sebou, že výraz „správné“ v tomto místě postrádá smyslu). Rusové mezi tím vrhají bomby na ty samé extremisty, kteří mají dostat ty zbraně, které USA shazují.

Samozřejmě, že pokud by to nějak padlo do „špatných“ rukou, tak by to bylo poprvé (viz Mosul a vzpomeňte na ty zbraně v hodnotě 500 milionů $, které Washington „nevhodně umístil“ v Jemenu) a jak jsme řekli před pár dny, je to přinejmenším ohromná zpráva pro vojenskoprůmyslový komplex. Znamená to více „teroristických útoků“ na „přátele a spojence“ USA a snad i na americkou půdu – vše díky nadcházejícím dodávkám zbraní americkou vládou.

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: zerohedge.com  

[quote align="center" color="#999999"]

Ovládání lidského chování. Elektromagnetické a radiofrekvenční záření. Mikrovlny. O jaké experimenty jde a proč náš mozek není v bezpečí? Časopis Vědomí jako první médium na světě zveřejňuje výzkumy kryté státním tajemstvím. Tok říjnových informací pokračuje odkrýváním rodinné historie Rothschildů, jednoho z nejzámožnějších klanů na světě. Seriál Pansofie vás zase naučí obnovovat zdraví člověka jakožto energetické bytosti. Nové vydání Vědomí je k dispozici od 8. října u všech dobrých prodejců v Česku i na Slovensku.[/quote]