Putinova intervence v Sýrii rozvrací Washingtonu regionální imperiální agendu – neoconi, jimiž je Obamova administrativa zamořená, jsou na lopatkách a zmatkují, když neví, co dál. Na jejich reakci se čeká. Očekávejte nekonečnou propagandistickou válku stejně jako zvýšenou podporu ISIS a dalším takfiristickým teroristům. Londýnský Guardian k tomu přistoupil dost retardovaně, když naznačuje, že intervence Moskvy je „více provokující než něco rozhodující" – když stejná tvrzení se tomu v patách šíří po celé US-NATO koalici vedené US, Británií, Saúdskou Arábií, Tureckem a Izraelem. Guardian uvedl:


„Regionální mocnosti potichoučku, ale zato účinně nalévají peníze, zbraně a další podporu skupinám rebelů, které působí silám Damašku největší škody," a to spolu s washingtonským plánem oslabit a izolovat Írán.

Saúdská Arábie podporuje v regionu ty nejzlovolnější živly, chladnokrevné teroristické zabijáky, a její ministr zahraničí Adel Al-Jubeir se směle holedbá, že „pro Assada v Sýrii není žádná budoucnost." Pokud neodstoupí, tak se do toho Rijád vojensky vloží, aby jej odstranil „od moci".

Vedoucí člen Evropského výboru zahraničních záležitostí Julien Barnes-Dacey prohlásil moskevskou intervenci za „ohromný výbuch" do tváře pro Ameriku a další národy těšící se na svržení Assada.

Přidružený člen v Rijádu sídlícího Střediska pro výzkum a islámské studie krále Faisala Mohammed Alyahya řekl, že saúdský pohled během celého toho konfliktu je takový, že „Assad musí jít," a ten se odráží i u Washingtonu, Británie a dalších národů, co jsou proti němu.

Převažující anti-Putinovská propaganda tvrdí v naprostém protipólu s viděním zastánců svobodného světa, že jeho intervence znamená ještě více nestability a krveprolití. Je to činorodá iniciativa za skoncování s tímto konfliktem a za udržení syrské suverenity a pomoc jejím lidem, stejně jako za osvobození regionu a dalších zemí od metly terorismu. Už teď, uvážíme-li tu konsternaci v jejich řadách, to přináší pozitivní změnu.

Redaktoři neoconského Washington Postu vyjádřili obavy z ruské intervence tvrzením, že může posunout rovnováhu moci ve prospěch Assada, a rozvrátit tak Obamův plán na jeho svržení, čímž se otevírá nová fáze války.

US strategie je v rozkladu, jelikož analytici říkají, že potud, pokud bude Moskva a Teherán Assadovi poskytovat podporu, tak může přežívat donekonečna. Čtyři a půl roku Obamovy války za jeho svržení selhaly. Očekávejte Blán B na prosazení nekonečných regionálních válek a nestability.

Podaří-li se Rusku v Sýrii lokalizovat nebo porazit ISIS a další takfiristické teroristy, utrpí Washington těžkou porážku s rozvratem celého jeho regionálního imperiálního projektu.

Je nejasné, co plánují dál. Očekávejte nové úsilí o odpor vůči ruské intervenci v partnerství s Izraelem a dalšími darebnými státy.

Moskva chce v Sýrii porážku terorismu a politické řešení. Washington chce nekonečné regionální války a nestabilitu – se svržením všech nezávislých vlád a jejich náhradou pro-Západními bez ohledu na cenu lidských životů a utrpení. Čí agendu podpoříte? Která si zaslouží všeobecnou pochvalu?

Paul Craig Roberts v nové knize od Clarity Press s názvem „Neokonzervativní hrozba světovému řádu" vysvětluje: „Extrémní nebezpečí tkví v tom, že Washington na jiné země uvalí vazalství…," a aby dosáhli svých cílů, tak neoconi ve Washingtonu riskují i jadernou válku.

Jeho „kniha vyvolává povědomí o tom, že ignorance a propaganda vedou svět k nevyslovitelné katastrofě." Pro svobodomyslné lidi kdekoliv je tedy nejvyšší prioritou konfrontace s americkou imperiální agendou a její porážka nadobro.

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: globalresearch.ca

[quote align="center" color="#999999"]

Ovládání lidského chování. Elektromagnetické a radiofrekvenční záření. Mikrovlny. O jaké experimenty jde a proč náš mozek není v bezpečí? Časopis Vědomí jako první médium na světě zveřejňuje výzkumy kryté státním tajemstvím. Tok říjnových informací pokračuje odkrýváním rodinné historie Rothschildů, jednoho z nejzámožnějších klanů na světě. Seriál Pansofie vás zase naučí obnovovat zdraví člověka jakožto energetické bytosti. Nové vydání Vědomí je k dispozici od 8. října u všech dobrých prodejců v Česku i na Slovensku.[/quote]