Spojené státy se spolu s Německem chystají v Řecku zinscenovat puč, aby tuto zemi udržely fungovat jako strategické aktivum NATO na zranitelném jihovýchodním boku Evropy. „V Aténách US s Německem chystají puč k záchraně Řecka před nepřátelským Ruskem, což podporují řečtí neplátci daní – tj. řečtí oligarchové, anglo-řečtí rejdaři a řecká církev,“ píše zatím nejdéle sloužící zahraniční korespondent v Rusku nespojený s korporátními médii John Helmer. Předběžné náznaky toho, že se něco peče pod pokličkou, bylo možno zachytit v březnu z přítomnosti náměstkyně ministra zahraničí pro evropské a eurasijské záležitosti Victorie Nuland v Aténách.


Nuladn, jak 17. března hlásil The Guardian, „do této metropole odletěla uprostřed vršících se US obav, že by velká euro-dluhová krize mohla začít představovat geopolitickou hrozbu. Ponechá-li se Řecko, aby se vymklo kontrole, tak by mohlo finančně na dně a bez pout k EU, které by jej táhly k Západu, skončit v ruské sféře. Jihovýchodní bok NATO by tak nesmírně oslabil zrovna v době, když rostou globální obavy o bezpečnost kvůli islamistickým fundamentalistům na Středním východě.

Nuland a Spojené státy by po historickém odhlasování „Ne“ v referendu mohly na žádost banksterů úzce spolupracovat s řeckými vojáky na rozdmýchání puče.

Ta je notoricky neblaze proslulá svou rolí při svrhávání demokraticky zvolených vlád např. na Ukrajině a teď to vypadá, že ji zaúkolovali, aby to zopakovala v Řecku. Helmer píše, že když Nuland navštívila Atény, tak vydala i ultimátum, před porušením sankčního režimu proti Rusku, a když se přidaly anglo-americké mozkové trusty s varováním, že Ruské námořnictvo připluje do Pirea, tak začal být účel této hry jasný. Tato Operace Nemesis má vytyčenou linii, že Řecko musí být zachráněno, nikoliv před sebou samým či před věřiteli, nýbrž před nepřítelem v Moskvě.

 

Rusko bude Řecko zachraňovat před bankstery

Rusko je údajně připraveno Řecku pomoci v boji s bankstery na Wall Streetu a v Bruselu. Věří se, že řecký odchod z eurozóny tuto zemi posune blíže k Rusku a prohloubí rozkoly uvnitř NATO.

Řecký ministerský předseda Alexis Tsipras ze socialistické strany Syriza uprostřed června řekl, že sdružení s Ruskem je možné, narážel, že Řecko je „připraveno vyplout do nových moří, aby nalezlo nové bezpečné přístavy.“

Mluvčí Kremlu Dimitrij Peskov a místopředseda vlády Arkadij Dvorkovič během Mezinárodního ekonomického fóra v St. Petěrburgu řekli, že Rusko, bude-li požádáno, uváží poskytnutí půjčky Řecku.

 

Řecké ozbrojené síly vyslaly silný vzkaz

V pátek četní řečtí vojenští důstojníci veřejně vyzývali k hlasování „ANO“.

„Penzionovaný generál Fragkoulis Fragkos, bývalý ministr obrany a jeden čas náčelník generálního štábu Řecké armády, volal po ‚nedělním hlasitém ano.‘ Fragose vyhodil v roce 2011 tehdejší ministerský předseda George Papandreou uprostřed fám o puči,“ píše Alex Lantier.

Fragkos, který tím jasně mluvil o Tsiprasovi, řekl, že „nelze vyjednávat o morálních hodnotách a principech, které nás Řeky vždy definovaly, s dezorientovanými a historii ignorujícími politiky, kteří prosazují zájmy své vlastní strany.“

Skupina 65 vysoce postavených penzionovaných důstojníků vydala prohlášení uvádějící jejich „přísahu Vlasti a Vlajce“ a varující, že „vybereme-li si izolaci, uvrháváme Vlast a její budoucnost do nebezpečí.“

Tsipras a Syriza se v lednu připravovali na možný puč, když proházeli vojenské velení.

„Vyměněno bylo vedení (vojenských a zpravodajských služeb),“ řekl Hellerovi jeho zdroj, „ne však radikálně. Ministr obrany (Panos Kammenos) je pravičák, a tak ve velení nejsou žádní ‚radikálové‘.“

 

Řečtí vojáci jsou agenti pro Operaci Gladio

Na amerických intervencích do Řecka není nic nového. Mezi lety 1987 a 1989 vyvíjely US sladěné úsilí o svržení zvolené řecké vlády ministerského předsedy Andrease Papandreou.

Před tím v roce 1967 instalovaly Řecké ozbrojené síly po svém puči Plukovnický režim.

Řecké ozbrojené síly byly pod kontrolou CIA už od řeckého vstupu do NATO v roce 1952. Různé živly z řeckých vojáků byly součástí CIA sítě „zůstavší za linií“ v rámci Operace Gladio, a zrovna tyto živly (zvláště LOK čili Lochoi Oreinōn Katadromōn, tj. „Horští myslivci“) byly přímo zapojeny do puče z roku 1967.

[quote align="center" color="#999999"]

  • www.VEDOMI.cz
  • [/quote]

    Překlad: Miroslav Pavlíček

    Zdroj: prisonplanet.com