Politické elity a super-byrokraté jsou znepokojeni. Začíná být čím dál těžší kontrolovat konsensus o realitě: Historie bastlená pomocí lží a zakrývání pravdy, politických vražd, kluzkých klamů s útoky pod falešnou vlajkou, tajných společností, dvojí loajality a ukradených budoucností – byla až dosud už po staletí výlučným privilegiem organizovaného zločinu a vládnoucích elit.


Ale i když odhlédneme od velkých věcí, na které lze pověsit ‚visačku historie‘, tak je skutečný důvod tohoto autoritářského trendu daleko jednodušší. Politické elity a jejich mediální magnáti doufají, že když vyšoupnou své intelektuální konkurenty, tak minimalizují, a tudíž eliminují všechny alternativní analýzy a názory, když na ně uplatní úplně ohebnou a svévolnou nálepku „extremistické“ mluvy. Chtěli by přetočit hodiny nazpátek do časů před internetem, kdy monopol na ideje držely monolitické mediální kartely.

Ač je to Francie, kdo se postavil do vedení tohoto mezivládního úsilí (viz níže), tak předběžný útok přišel už loni na podzim s veřejným oznámením britského ministerského předsedy Davida Camerona při dvou různých příležitostech, že všechny ty tzv. ‚konspirační teorie‘ (tj. cokoliv, co zpochybňuje oficiální ortodoxii) by se měly považovat za „extremismus“ a rovné „terorismu“, a že by se měly ze společnosti na základně ‚národní bezpečnosti‘ vykořenit. Nejdříve přišla Cameronova překrucující řeč v OSN a poté i podobná obvinění pronesená britským vůdcem proti komukoliv, kdo se odváží šťourat do záležitosti institucionalizované pedofilie a zneužívání dětí.

Podívejte se na tento Cameronův projev v OSN, v němž jasně tvrdí, že ‚konspirační teoretici‘ jsou v době, kdy zrovna teroristé ISIS šíleně řádí v Sýrii a Iráku, ‚výchozí příčinou‘ hrozeb národní bezpečnosti a ve skutečnosti jsou jim rovné (začíná to na 4:26)…