Vědci v Japonsku úspěšně přenesli elektrickou energii bezdrátově skrze vzduch, což dokazuje, že Nikola Tesla směřoval ve svém výzkumu správným směrem. Celé roky se vedly debaty o tom, zda je možné přenést energii vzduchem, a i když existují zprávy o některých menších výzkumech, nikdy vědci nepřišli s mainstreamovou studií. Až doteď. Výzkumníci z japonské Aerospace Exploration Agency použili mikrovlny, aby poslali elektřinu do 50m vzdáleného cíle.


[quote align="center" color="#999999"]

„Tohle je vůbec poprvé, co někdo dokázal poslat takové množství elektrické energie (téměř 2 kW) pomocí mikrovln a speciálně vyvinutého ovládacího zařízení,“ řekl mluvčí Aerospace Exploration Agency.

„Toto zařízení vychází z kosmické technologie, které sbírá sluneční paprsky, konvertuje na mikrovlny a pak je posílá na zem. Je však stále na čem pracovat. Největší výzvou je kontrola směru přenosu a přesnosti.  Je stále na čem pracovat. Největší výzvou je kontrola směru přenosu a přesnost, “ vysvětlil vědec Yasuyuki Fukumuro. [/quote]

Prvotní plány jsou takové, že by se zařízení používalo jako energetický zdroj pro vesmírné stanice a zařízení, ale ve finále by mohlo být použito i k účelům na Zemi.