Francie jako součást NATO vedené koalice už roky vyzbrojuje, financuje, podporuje a jinak udržuje teroristy Al-Káidy s počínajícími záznamy o tom v Libyi při svržení libyjského vůdce Muammara Kaddáfího a s pokračováním až do dneška při NATO vyzbrojování, zajišťování zázemí a při podpoře teroristů Al-Káidy včetně tzv. „Islamistického státu“ (ISIS) v Sýrii a podél jejích hranic. S tím, že je nedávný útok v Paříži nejspíš prací těch samých teroristů, které Francie vyzbrojuje po celé Severní Africe a na Středním východě, tak je francouzská vláda sama odpovědná a vinná pokračováním materiální podpory teroristické organizaci, která teď zabila francouzské občany, včetně dvou příslušníků policie, a to nejenže na francouzské půdě, nýbrž v samotném francouzském hlavním městě.


V článku New York Times „Teroristický útok na noviny Charlie Habdo v Paříži zabito 12 lidí“ referovali, že:

[quote align="center" color="#999999"]

Ve středu v Paříži maskovaní střelci s automatickými zbraněmi zahájili střelbu v kancelářích francouzských satirických novin, uvedla policie s tím, že zabili 12 lidí a uprchli autem.

President François Hollande o útoku na týdeník Charlie Hebdo řekl, že to byl „bezpochyby“ teroristický čin a vyhlásil celonárodní teroristický poplach nejvyšší úrovně. Řekl, že v posledních týdnech bylo několik teroristických útoků zmařeno. [/quote]

Ovšem i přes Holladovy fingované starosti a pobouření nad útokem to byla francouzská vláda, kdo prosazoval a prováděl vyzbrojování teroristických skupiny po celém Arabském světě při Západem podněcovaných svrháváních vlád v zemi za zemí, aby se rekonfiguroval řád celého regionu v souladu s jejich vlastními geopolitickými a ekonomickými zájmy počínaje „Arabským jarem“ 2011.

Washington Post v roce 2011 referoval v článku nadepsaném, „ Francie poslala libyjským rebelů zbraně,“ že:

Ač to byl Hollandův předchůdce bývalý francouzský president Nicolas Sarkozy, kdy strčil nohu do zdecimované Libye během počátku NATO intervence do ní – což zahrnovalo vyslání dalších francouzských zbraní teroristům, francouzská letadla poskytující těmto teroristům letecké krytí, během jejich provádění ukrutností a genocidy – tak v této politice Hollande v neztenčené míře po Sarkozym pokračoval jak v Libyi, tak v současnosti v Sýrii. Ve středu francouzští činitelé oznámili, že vyzbrojili rebely v Libyi, což znamená, že země NATO poprvé už řekla, že opravdu přímo poskytuje vojenskou pomoc přívržencům vlády v konfliktu, který se vydržel táhnout déle, než kterýkoliv politik očekával.

 

Útok byl proveden profesionálními vykonavateli ve „stylu Gladio“

Video, které se z nedávného útoku v Paříži objevilo, ukazuje těžce vyzbrojené militanty dovedně zacházející se svými pro vojenské použití určenými zbraněmi s přesností a disciplínou jasně ukazující absolventy vojenského výcviku. Ať pochází ze kterékoliv větve „Al-Káidy“, jsou produktem globální teroristické sítě, kterou Západ účelově vytvořil a udržuje ji do těchto dnů, aby vedl teroristické války proti svému vlastnímu občanstvu, stejně jako zástupné války proti svým nepřátelům v zámoří.