Politika Západu nutí Rusko k rychlejšímu sbližování s Čínou. V důsledku tohoto tlaku, který vyvíjejí USA, trpí americké společnosti které těží břidlicový plyn. Posílení rusko-čínských vztahů oslabilo dolar, protože tyto země upustil od jeho použití v dvoustranném obchodování, co se začne pomalu v průběhu tohoto roku projevovat. Dříve nebo později přijde den, kdy Rusko a Čína oznámí vytvoření jednotné měny, předpokládá deník The Most Important News. Rusko dnes bojuje za přežití svého ekonomického hospodářství a Čína se mu rozhodla v tomto pomáhat. Zástupci Číny oznámili, že zvýší objem obchodních transakcí v jüanech, čímž zcela opustí dolar.


Deník uvádí, že za období od července do října 2014 objem devizových transakcí bez dolaru vzrostl mezi Ruskem a Čínou o 2400 procent a to z částky 52 milionů dolarů na 1,2 miliardy.

Ruský prezident Vladimir Putin se pokouší odpoutat od americké měny v obchodování s Čínou, poté, co západní země v čele se Spojenými státy uvalily sankce na Rusko. „Opouštíme diktát trhu, který všechny obchodní toky s ropou dosud vyjadřoval v dolarech,“ řekl Putin.

Zatímco Spojené státy se nadále chlubí že „zničí“ ruskou ekonomiku na úkor svých společností, které se zabývají těžbou břidlicového plynu, Rusko a Čína se stále více sbližují. „A jednoho dne, jak mnozí dlouho předpovídají, oznámí společnou měnu, podpořenou" nečekaně velkými "čínskými zlatými rezervami a surovinovymi zásobami Ruska. A pak se začnou dít velmi zajímavé věci,“  předpokládá The Most Important News.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]