Dnes americká Sněmovna schválila to, co považuji za jednu z nejhorších částí legislativy všech dob. H. Res. 758 byla schválena jako rezoluce „přísně odsuzující akce Ruské federaci pod presidentem Vladimirem Putinem, který vede politiku agrese proti sousedním zemím zaměřenou na politickou a ekonomickou dominanci.“ Zákon měl ve skutečnosti 16 stránek válečné propagandy, nad kterou by se měli i neoconi červenat, kdyby byli něčeho takového schopni.


Je to takovýto typ rezolucí, na které jsem si dával v Kongresu vždy velký pozor, jelikož to, co se zatím navrhuje jako „neškodné“ vyhlášení názorů, často nakonec vede k sankcím a k válce. Pamatuji, že jsem v roce 1998 rozhodně argumentoval proti Zákonu o osvobození Iráku, o němž jsem v té době řekl, že vím, že povede k válce. Já jsem tomu zákonu neodporoval proto, že bych byl obdivovatelem Saddáma Husseina – zrovna tak, jako teď nejsem obdivovatelem Putina nebo kteréhokoliv zahraničního vůdce – nýbrž proto, že jsem už tehdy věděl, že další Irácká válka tyto problémy nevyřeší a nejspíš situaci ještě zhorší. A všichni víme, k čemu poté došlo.

Proto si i teď myslím, že tohle neprojde jen tak, přičemž tentokrát jsou sázky ještě vyšší: jde o vyprovokování války s Ruskem, která by mohla vyústit do naprosté zkázy!

Kdyby si někdo snad myslel, že ohledně toho, jak je tahle rezoluce opravdu hrozná, přeháním, tak mi dovolte několik příkladů ze samotné té legislativy:

Rezoluce (v paragrafu 3) obviňuje Rusko z invaze na Ukrajinu a odsuzuje ruské porušení ukrajinské suverenity. Takovéto prohlášení se předkládá bez jakéhokoliv důkazu o něčem takovém. Jistěže bychom s našimi sofistikovanými satelity, které mohou z vesmíru číst poznávací značky na autě, mohli mít videa a obrázky takovéto ruské invaze. Žádný nebyl předložen. Co se týče ruského porušení ukrajinské suverenity, proč to nebylo porušením ukrajinské suverenity, když se USA účastnily svržení v této zemi zvolené vlády, jak k němu došlo v únoru? Všichni jsme přeci slyšeli ty nahrávky, jak se činitelé ministerstva zahraničí spikli s americkým velvyslancem na Ukrajině ke svržení vlády. Slyšeli jsme americkou náměstkyni ministra zahraničí Victorii Nuland chvástající se, že USA už utratily 5 miliard $ za změnu režimu na Ukrajině. Proč tohle bylo OK?

Rezoluce (v paragrafu 11) obviňuje lid východní Ukrajiny z uspořádání „podvodných a ilegálních listopadových voleb“. Proč je tomu tak, že vždy, když volby neposkytnou výsledek žádoucí pro americkou vládu, tak se prohlásí za „ilegální“ a „podvodné“? Copak nemají lidé na východní Ukrajině povoleno sebe-určení? Není to snad základní lidské právo?

Rezoluce (v paragrafu 13) požaduje stažení ruských sil z Ukrajiny, ač americká vláda neposkytla vůbec žádné důkazy, že by snad Ruská armáda na Ukrajině byla. Tento paragraf rovněž naléhá na vládu v Kyjevě, aby obnovila vojenské operace proti východním regionům usilujícím o nezávislost.

Rezoluce (v paragrafu 14) s jistotou konstatuje, že let 17 Malaysia Airlines, který se na Ukrajině zřítil, byl sestřelen raketou „odpálenou Ruskem podporovanými separatistickými silami na východní Ukrajině.“ To je prostě nekorektnost, jelikož závěrečná zpráva z vyšetřování této tragédie nebude vydána dříve než příští rok, a ani předběžná zpráva nekonstatovala, že by to letadlo sestřelila jakákoliv raketa. Ta předběžná zpráva – vedená za účasti všech zapojených zemí – dokonce ani žádné straně neurčila vinu.

Paragraf 16 této rezoluce Rusko odsuzuje za prodej zbraní Assadově vládě v Sýrii. Nezmiňuje samozřejmě, že pomocí těchto zbraní se bojuje proti ISIS – kterou i my prohlašujeme za nepřítele – ač americké zbraně dodávané rebelům v Sýrii si ve skutečnosti nachází cestičky do rukou ISIS!

Paragraf 17 rezoluce odsuzuje Rusko za to, co USA prohlašují za ekonomické sankce („donucující ekonomická opatření“) proti Ukrajině. A to, i když USA Rusko opakovaně postihovaly ekonomickými sankcemi a uvažují ještě o dalších!

Rezoluce (v paragrafu 22) konstatuje, že Rusko v roce 2008 vpadlo do Gruzínské republiky. To prostě není pravda. Dokonce i Evropská unie – ač ne přítel Ruska – dospěla ve svém vyšetřování událostí z roku 2008 k závěru, že to byla Gruzie, kdo „zahájil neospravedlnitelnou válku“ proti Rusku, nikoliv naopak! Jak je možné, že Kongresu projde i takhle nestoudné falšování? To se snad reprezentanti před hlasováním vůbec neobtěžovali tuto rezoluci číst?

V paragrafu 34 začíná být rezoluce dokonce komická, když odsuzuje Rusko za to, o čem prohlašují, že jsou útoky na počítačové sítě ve Spojených státech a „nekalé získávání informací“ o americké vládě. Jak si mohou USA, následně po Snowdenových odhaleních o míře americkém špehování zbytku světa, osobovat morální autoritu odsuzovat takovéto jednání u jiných?

Husí kůži nahání, že tato rezoluce se zaměřuje k útoku proti ruským státně financovaným mediálním kanálům, o nichž tvrdí, že to ty „překrucují veřejné mínění.“ Americká vláda samozřejmě utrácí miliardy dolarů po celém světě, aby financovala a sponzorovala mediální kanály včetně Hlasu Ameriky a Rádia Svobodná Evropa a Rádia Svoboda stejně jako dotuje „nezávislá“ média v nesčetných zemích v zámoří. Jak asi dlouho potrvá, než budou alternativní informační kanály jako RT ve Spojených státech zakázány? Tato legislativa nás přivádí blíže k takto nešťastným dnům, kdy bude vláda rozhodovat, jaký druh programů můžeme a nemůžeme konzumovat – a bude je prohlašovat za porušení „svobody“.

Tato rezoluce dává (v paragrafu 45) ukrajinskému presidentovi Porošenkovi zelenou k obnově jeho vojenského útoku na východní provincie usilující o nezávislost, když naléhá na „odzbrojení separatistů a polovojenských sil na východní Ukrajině.“ Takovýto krok bude znamenat mnoho tisíc dalších mrtvých civilistů.

Nakonec tato rezoluce do tohoto konfliktu přímo zapojuje americkou  vládu výzvou americkémum presidentovi, aby „vládě Ukrajiny poskytl smrtící i nesmrtící obranný artikl, služby a výcvik potřebný k účinné obraně jejího území a suverenity.“

V této legislativě je příliš mnoho směšných i hrůzostrašných prohlášení, abychom o ní diskutovali v úplnosti. Tou asi nejvíce znepokojující částí této rezoluce je však asi konstatování, že „vojenská intervence“ Ruské federace na Ukrajině „představuje hrozbu mezinárodnímu míru a bezpečnosti.“ Takováto terminologie není náhodná: tato fráze je jedovatou pilulkou propašovanou do této legislativy, z níž v budoucnu vyraší další daleko agresivnější následující rezoluce. Konec konců, když přijmeme, že Rusko představuje „hrozbu“ mezinárodnímu míru, tak jak lze takovou věc ignorovat? Tohle jsou namazané skluzy, které nás dovedou ke sklouznutí do války.

Tato nebezpečná legislativa byla schválena dnes, 4. prosince, s tím, že jen deset (!) hlasů bylo proti! Jen deset zákonodárců je znepokojeno používáním nestoudné propagandy a falšováním k protlačování takovéhoto bezhlavého harašení zbraněmi vůči Rusku.

Zde jsou ti Reprezentanti, kteří hlasovali vůči této legislativě „NE“. Pokud na tomto seznamu nenajdete svého vlastního Reprezentanta, tak mu zavolejte a zeptejte se ho, proč hlasuje, aby nás přivedl blíže k válce s Ruskem?! Pokud svého Reprezentanta na tomto seznamu najdete, zavolejte mu a poděkujte mu, nebo jí, za to, že se postavil proti těm válečným štváčům.

Hlasovali “NE” on H. Res. 758:

  • 1) Justin Amash (R-MI)
  • 2) John Duncan (R-TN)
  • 3) Alan Grayson, (D-FL)
  • 4) Alcee Hastings (D-FL)
  • 5) Walter Jones (R-NC)
  • 6) Thomas Massie (R-KY)
  • 7) Jim McDermott (D-WA)
  • 8) George Miller (D-CA)
  • 9) Beto O’Rourke (D-TX)
  • 10 Dana Rohrabacher (R-CA)

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Zdroj: prisonplanet.com, reformy.cz