Vladimir Putin odsuzuje presidenta Obamu, že přijal „záštiplný“ přístup, když v nedávném projevu k OSN Rusko jmenoval jako hrozbu světu. Bloomberg hlásí z nedávného interview se srbskými novinami Politika: [quote align="center" color="#999999"] To „vydírání“ Ruska od USA a jejich spojenců kvůli Ukrajinské krizi je marné, řekl dnes těmto novinám president Vladimir Putin.


Ruští partneři by měli pamatovat na rizika spojená s disputacemi mezi jadernými mocnostmi, řekl Putin. Baracka Obamu obvinil, že přijal „záštiplný“ přístup, když 24. září Rusko jmenovitě uvedl mezi hrozbami světu v proslovu amerického presidenta k Valnému shromáždění Spojených národů.

„Doufám, že naši partneři si uvědomí marnost pokusů o vydírání Ruska a vzpomenou si na to, jaké důsledky mohou rozkoly mezi hlavními jadernými mocnostmi přinést pro strategickou stabilitu,“ řekl Putin srbským novinám Politika v předvečer své dnešní návštěvy této balkánské země.

Putin řekl, že Obama identifikoval ruskou agresi v Evropě jako jednu ze tří „největších hrozeb stojících před lidstvem,“ spolu s virem Ebola a s Islamistickým státem.

„Spolu se sankcemi proti celým sektorům naší ekonomiky nelze tento přístup nazvat jinak než nepřátelský,“ řekl Putin.

Pokusy o nátlak na Rusko pomocí „jednostranných a nelegitimních restriktivních opatření“ budou úsilí o vyřešení této krize jen překážet, řekl .

„Jak lze vůbec mluvit o nějaké de-eskalaci na Ukrajině, když jsou rozhodnutí o zavedení nových sankcí přijímána téměř současně s dohodami o mírovém procesu?“ řekl. „Je-li hlavním cílem naši zemi izolovat, pak je tento cíl absurdní a iluzorní.“ [/quote]

* * *

To je dobře načasované využití příležitosti, zrovna když trhy hrozně slábnou, tak trochu zaharašit jadernými zbraněmi…

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Zdroj:  zerohedge.com, reformy.cz