Jakýsi pan Tymčuk se na Facebooku navezl s celou řadou urážek do českého prezidenta Miloše Zemana. Zeman prohlásil, že akce RF na Ukrajině nevidí jako agresi z jednoduchého důvodu. Několik stovek ruských dobrovolníků nelze hodnotit jako zásah celého státu. Na straně Kyjeva rovněž bojují cizí dobrovolníci a Kyjev nepovažuje za akci celého státu, když za něj bojují občané toho kterého státu. Tymčuk propadl bezmezné zuřivosti a na své stránce v sociální síti napsal:


[quote align="center" color="#999999"]

„Je nutné čestně přiznat, že na Ukrajině je občanská válka.“ (Poněkud zastaralá informace)

My Ukrajinci jsme na politickou prostituci v našem politickém centru zvyklí. Ale český prezident nyní předvádí její mistrovskou třídu. Naše příbuzné politické prostitutky k němu mají ještě velmi daleko. Vždyť nedávno sám Miloš Zeman ujišťoval, že západní země budou muset provést „závažné akce“, až po vyslání vojsk NATO, „pokud se Rusko pokusí zabrat nová území Ukrajiny.“ „Nejsem válečný jestřáb, ale snaha zabrat východní území Ukrajiny, to je podle mne čára, kterou nelze překročit.“ [/quote]

Ano pane Zemane, vy skutečně nejste jestřáb, ale také ne slepice. Vy spíše připomínáte něco z plaza. A osobně jsem rád, že ohromný počet Čechů – a já to vím přesně – nikterak nesdílí vaše putinofilské a ukrajinofobní prohlášení. Jak říkají ve vámi milovaném Rusku, rodina není bez zrůdy.

Miloš Zeman se seznámil s epitety Tymčuka a předložil závěrečný postoj k tomu, jací to pseudovlastenci-záškodníci, aktivně podporovaní zpoza oceánu, se přisáli k ukrajinskému rozpočtu.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    zdroj: topwar.ru, překlad: outsidermedia.cz