Zvíře je nejnebezpečnější, když je smrtelně zraněné. Pro nedávné akce NATO nelze nalézt jiné vysvětlení. V nedávné sérii akcí, některých nebezpečných, téměř děsivých, jiných absurdních a téměř komických udělalo NATO daleko více, než že jen ztratilo věrohodnost. Kdyby NATO bylo zvíře, člověk by ho musel pro jeho mizérii odepsat.


 

MOZKOVÁ SMRT

Dnes generál Philip Breedlove, generál amerického Letectva, který v současnosti velí NATO a webové stránce s „Tweety“, na ni dal odkaz na satelitní fotky toho, o čem světovým médiím povídal, že jsou to soustřeďování ruských vojsk, která v současnosti ohrožují Ukrajinu.

Breedloveovy satelitní fotografie datované před jen několika dny ukazují masy bojových letounů a pancéřových sil, o kterých tvrdí, že se v současnosti přemisťují k Východní Ukrajině. Breedlove dokonce médiím řekl, že on na základě své osobní pravomoci, jako „velitel NATO“ plánuje přemístit další americká vojska do Evropy „aby znovu ujistila americké spojence.“

S tím je jen jeden problém. Breedlove ty satelitní fotky podvrhl. Co je ještě horší, nachytali ho při tom. Satelitní fotky jsou osm měsíců staré z léta 2013. Zachycují spojenou operací Bojové společenství 2013. A je to ještě horší.

Generální tajemník NATO Anders Fogh Rasmussen tvrdil, že tato vojska, ta imaginární z podvržených satelitních snímků, „necvičí, nýbrž jsou připravena k boji.“ To, co Rasmussen a Breedlove před tiskem a svými Twitterovým přívrženci zatajili, byl prostý fakt, že lhali o své pravomoci nebo ji přinejmenším přeháněli. Tak, jak je tomu často, jsou v tom zajímavé aspekty ironie.

Mnoho z těch vojsk na satelitních fotkách je ukrajinských. Víte, Ukrajinská armáda se Bojového společenství 2013 zúčastnila a ty fotky, které Breedlove a Rasmussen šířili na Internetu, nejenže jsou osm měsíců staré, také líčí spojené ukrajinsko-ruské vojenské cvičení.

Jak často říkal americký humorista Jim W. Dean: „Něco takového nejde ani vymyslet.“

 

ROZPORNOST V MÉDIÍCH

Současně s tím, jak ruská média dokumentují praštěnost Breedlove-Rasmunssenových obvinění, Západní média se drží původních verzí a podvržených fotek. Až tak jsou izolovaná od reálného světa.

Článek z USA Today datovaný 10. dubna 2014 předvádí naprostý únik od reality.

„NATO reportérům zveřejnilo satelitní fotografie, které ukázaly, že Rusko nepřemístilo žádné z těch 40 000 vojáků u ukrajinských hranic, o nichž řeklo, že je omezí, a že tyto síly se teď mísí s frontami tanků, obrněných vozidel, dělostřelectvem a s letadly.“

„Tohle je síla, která je velice schopná vysoké připravenosti, a jak jsme už na obrázcích ilustrovali, je blízko k cestám a komunikačním liniím,“ řekl britských brigádní generál Gary Deakin při briefingu v belgickém vojenském ústředí té evropsko-americké obranné aliance.“

„Mají zdroje, aby se rychle přemístili na Ukrajinu, kdyby dostali rozkaz to provést,“ řekl o ruských silách rozmístěných na více než 100 místech u ukrajinské hranice.“

Vidím v budoucnosti tohoto brigadýra Deankinse brzkou výslužbu.

 

VZOR PRAŠTĚNOSTI

15. března 2014 ruský žurnál New Eastern Outlook publikoval série zachycených emailů mezi americkou ambasádou v Kyjevě a činiteli vojenských posádek na Ukrajině. Tyto dokumenty nastiňovaly série plánovaných útoků pod falešnou vlajkou, za něž má být obviněno Rusko.

Tyto útoky měly být provedeny v kombinaci bývalých amerických vojáků a čečenských džihádistů, všech oblečených do ruských vojenských uniforem. Ty zachycené dokumenty dokonce obsahovaly fotografie cílů z konkrétních oblastí k umístění výbušnin označených červenými kroužky.

Tohle bylo tím, co mysleli „jako být chyceni ‚s rukama od krve‘.“ I ty obsahovaly satelitní fotografie, tentokrát „pořízené levně“, tj. zkopírované z Google Earth.

 

PRAŠTĚNOST “NON PLUS ULTRA”

Breedlove jako nejvyšší spojenecký velitel pro Evropu (SACEUR) držící tohle místo po takových jako generál Wesley Clark a je pověřen následujícími povinnostmi v souladu s posláním Atlantické smlouvy.

„SACEUR odpovídá za celkové velení vojenských operací NATO. Provádí nezbytná vojenská plánování operací včetně zjištění sil potřebných k misím a požadavků na tyto síly od zemí NATO tak, jak k tomu má pravomoci od Severoatlantické rady a jaké má směrnice od Vojenské komise NATO. SACEUR analyzuje potřeby těchto operací ve spolupráci s Transformací nejvyššího spojeneckého velitele.“

Breedlove v poslední době propadl milostné aféře s „Twitterem“, a tím, jak se předvedl, jak je pro něj snadné vyfabrikovat důkazy, také ukázal, že „dobré způsoby a disciplína“ mu moc vlastní nejsou. Je jasné, že Breedlove v rámci svých pravomoc vyžaduje další síly, aby se nachystal na přijíždějící ruské vojenské tahače, o kterých říká, že připravují pochod na Ukrajinu.

Na základě důkazů, které má teď jasně k dispozici president Obama, současný výkonný velitel vojsk Spojených států, není možné nezačít pochybovat o příčetnosti generála Breedlove, o to více o jeho kompetenci velet čemukoliv kromě papírového letadélka.

Breedlove teď vypadá, že kráčí ve šlépějích dalšího proslulého, ač pouze fiktivního velitele Letectva generála Jacka D. Ripppera (Rozparovače) z filmu Stanley Kubricka z roku 1963 Dr. Strangelove or How I Learned to stop Warrying and Love the Bomb – Dr. Divnoláska čili, jak jsem se naučil přestat si dělat starosti a mít rád bombu.


Z Dr. Divnolásky:

[quote align="left" color="#999999"]

[/quote]

Generál Jack D. Ripper (Rozparovač) (hraje ho Robert Ryan): Madraku (Madragoro), vzpomínáš si, co kdysi o válce řekl Clemneceu?

Kapitán skupiny Lionel Madrake (Madragora) (hraje ho Peter Sellers): Ne, myslím, že ne, pane, nevzpomínám.

Generál Jack D. Ripper (Rozparovač): Řekl, že válka je příliš důležitá na to, aby se nechala jen na generálech. Když tohle řekl před 50 lety, tak mohl mít možná pravdu. Dnes je ale válka příliš důležitá na to, aby se nechala na politicích. Ti nemají ani čas, ani výcvik, natožpak sklony ke strategickému myšlení. Nemůžu už jen tak sedět a dovolovat, aby komunistická infiltrace, komunistická indoktrinace, komunistická podvratnost a mezinárodní komunistické spiknutí otrávilo a znečistilo veškeré naše drahocenné tělesné tekutiny.“ (Citace díky Internetové databázi filmů)

Breedlove je skutečným mostem spojujícím realitu s fikcí. (Strangelove = Divnoláska)

 

PROČ ČEČENCI?

Asi 400 vojenských kontraktorů dodávaných jednou či více „odvozeninami“ od Blackwater přetrvávajících jako zámořské frontové společnosti, které pokračují v tradici a v té „dobré práci“, kterou odváděl „Blackwater“, tedy jméno, které zdomácnělo za Irácké války, ti jsou teď na Ukrajině.

Oblečeni jsou nejen do uniforem ukrajinských Speciálních sil ale i ruských Specnazů, aniž by sloužili kterékoliv z nich. Někteří jsou Američané, jiní byli identifikováni jako Poláci a Turci. Mnozí jsou čečenští teroristé, CIA vycvičení džihádisté pro dlouhou válku proti Ruskému lidu.

Teď ovšem pochodují ulicemi převážně rusky mluvících měst a městeček Východní Ukrajiny. Jdou těžce vyzbrojeni a na Ukrajině jsou ilegálně.

Dost dobře se dá odhadovat, že tam jsou, aby rozpoutali válku. Rovněž se dá dobře odhadnout, že ti, kdo si ilegálně najali jejich služby, jsou sdruženi s těmi, kdo kořistí z regionálního napětí, ti, kdo jsou zapojeni do aktivit plynového „frackingu“ v USA nebo do obchodů s ropnými futures v Dubaji.

Mluvíme o mocnostech, které řídí NATO. Co můžeme čekat od terorismu? To jsme si už více než ochutnali. Konec konců válka je opravdu byznys. Americký generál Námořní pěchoty Smedley Butler, vyznamenaný dvěma medailemi Kogresu, se rozhodl jít ještě dále se svou knihou Válka je šmelina.

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: journal-neo.org