Organizace UNICEF nakoupila vakcíny za více než 2 miliony dolarů pro oběti tajfunu na Filipínách. Západní farmaceutické společnosti očekávají ohromné zisky následující po agresivní kampani, jejímž cílem je očkování více než 500 000 dětí v tajfunem zasažených oblastech. Po odeznění jedné z nejhorších bouří, jaké kdy zasáhly zemi, mohou být nejnebezpečnějšími místy pro filipínské děti evakuační střediska. Na počátku prosince Světová zdravotnická organizace (WHO) a UNICEF zahájily agresivní program očkování více než 500 000 dětí vakcínami proti spalničkám a obrně v tajfunem zasažených částech Filipín.


Očkováno již bylo přes 30 000 dětí v Tacolbanu, jedné z nejpostiženějších oblastí. „Je zcela nevídané, aby se během dvou a půl týdne od katastrofy takového rozsahu, při takové míře zpustošení, rozjela tak masivní očkovací kampaň ,“ prohlásila dr. Julie Hall , představitelka WHO na Filipínách. Děti jsou očkovány proti spalničkám a obrně, ačkoli výskyt spalniček na Filipínách je velmi nízký a nadále klesá a od roku 1993 se tam nevyskytl jediný případ dětské obrny.

Na následujícím videu Heather Papowitz, poradkyně UNICEF, říká, že děti jsou očkovány proti spalničkám, přestože již byly proti této chorobě očkovány, neboť předchozí kampaně „je neochránily dostatečně, takže je nutno děti co nejdříve znovu naočkovat“. Vyplývá z tohoto prohlášení, že vakcíny proti spalničkám jsou neúčinné, a proto je třeba očkovat znovu, nebo snad že po katastrofách podobného rozsahu je nutno aplikovat vyšší dávky vakcíny? Ať tak či onak, farmaceutickým společnostem to umožní větší prodej svých produktů. Ohledně plánu očkování více než 500 000 dětí velmi nebezpečnou ústní vakcínou proti obrně poradkyně říká: „Pokud se týče obrny, byla již z Filipín vymýcena, chceme tedy jen zajistit, aby se tam nevrátila.“

Ze statistických údajů organizace WHO vyplývá, že výskyt spalniček na Filipínách je vzácný a stále klesá. V tamní populaci více než 90 milionů lidí bylo zaznamenáno 6 554 případů spalniček v roce 2011, 1 536 v roce 2012 a k 11. Listopadu roku 2013 pouze 951 potvrzených případů.

Rodiče filipínských dětí, které dobrovolníci ze Západu vyzývají, aby nechali děti očkovat proti spalničkám (bez ohledu na to, zda již byly očkovány), by se měli sami sebe ptát, proč by měli své potomky vystavovat nebezpečným západním vakcínám, ačkoli dotyčná choroba je na ústupu a postihuje v jejich zemi tak málo lidí.

 

Ústní vakcína proti obrně obsahuje živý virus obrny a je o ní známo, že způsobuje vakcínou vyvolanou obrnu a ochrnutí. Ve Spojených státech se už nepoužívá, pouze v chudších zemích, jako jsou Indie, Pákistán (kde ji dnes již mnoho lidí odmítá) a nyní na Filipínách. Mnoho lidí dnes volá po zákazu ústní vakcíny proti obrně s oslabeným virem, neboť tato vakcína může ve skutečnosti způsobit obrnu nebo chabou parézu.

V Indii například „kampaň na vymýcení obrny“ s použitím ústní vakcíny způsobila na 47 500 případů akutní chabé parézy během jediného roku! Budeme nyní svědky přibývání obrny a parézy na Filipínách, kde nevyskytují, jež bude výsledkem aplikace této nebezpečné a zastaralé vakcíny proti obrně, která je určena pro půl milionu dětí? S největší pravděpodobností tomu tak bude, neboť přesně to se odehrává v zemích, jak je Indie a Pákistán.

Vakcína proti spalničkám rovněž není bez rizik. Dr. Viera Scheibner upozorňuje v tomto výborném článku o historii vakcín proti spalničkám, že šíření spalniček bývá běžně výsledkem očkování a že po aplikaci vakcíny je zničena přirozená imunita, což vede spíše k vyššímu počtu onemocnění než k jeho snížení. Jak už zde bylo zmíněno, spalničky jsou ve skutečnosti na Filipínách na ústupu a postihují tam jen nepatrný zlomek populace.

Nejsme si jisti, zda je nyní na trhu vakcína zaměřená pouze proti spalničkám, neboť většina dnešních vakcín jsou kombinací látek proti příušnicím, spalničkám a zarděnkám (MMR). Zde je příbalový leták vakcíny MMR společnosti Merck & Co. Před tím, než dáte souhlas k očkování svých dětí, prostudujte si její ingredience a tyto sekce: KONTRAINDIKACE, VAROVÁNÍ, PREVENCE a NEPŘÍZNIVÉ REAKCE. Jen zřídka jsou o nich rodiče před očkování informováni.

Víme, že server Health Impact News má mnoho čtenářů i v Manile, a doporučujeme lidem, aby kontaktovali prezidenta Aquina a ministra zdravotnictví Enrique Ona a přiměli je, aby si toto téma důkladně prostudovali. Rizika ústní vakcíny proti obrně a vážné vedlejší efekty vedoucí k ochrnutí jsou důkladně zdokumentovány ve vědecké literatuře.