Petice nyní už podali někteří z občanů v úplně všech státech. Ovšem objevily se i protipetice. Jedna z nich požaduje zachování USA a je pod ní podepsáno 3933 hlasů (k 15.11. ve 22:30 hod.). Další petice požadují odtržení jednotlivých měst od mateřských států a jejich setrvání v Unii. Jedna z petic také požaduje vyhoštění všech občanů, kteří podepíší petice o secesi, mimo území stávajících Spojených států. Nakažlivé nadšení za odtržení nyní dosáhlo lavinovitého nárůstu s tím, že už obyvatelstvo všech 50 států podepisuje petice Bílému domu apelující na odtržení od Spojených států a vytvoření vlády nezávislé na federální kontrole.

Zatím ta největší petice s více než 107 000 podpisy uvádí:

USA i nadále trpí hospodářskými obtížemi, pramenícími z toho, že federální vláda zanedbala reformu domácích i zahraničních výdajů. Občané USA trpí křiklavým porušováním svých práv, kvůli zákonům, jako jsou NDAA, TSA, aj.

Vzhledem k tomu, že stát Texas udržuje vyrovnaný rozpočet a je 15. největší ekonomikou na světě, je prakticky proveditelné, aby Texas z Unie vystoupil, a tím ochránil standard života svých občanů a vrátil jim jejich práva a svobody v souladu s původními idejemi a vírou našich otců zakladatelů, které federální vláda již nerespektuje.

Vyšetřování od Daily Caller zjistilo, že co se týče druhu lidí, co podepisují tyto petice, jedná se převážně o veterány z námořnictva, rodiče, mechaniky a podnikatele.

Nicméně separatistická horečka narazila na  protiúder jiných Američanů, co vyznávají stát, především přívrženců Baracka Obamy, kteří ted píší proti-petice a žádající vládu o to, aby „každého, kdo podepsal petici za odtržení, zbavila občanství a vyhnal do exilu.“ Podobná petice také apeluje na Obamovu administrativu, aby „deportovala každého, kdo podepsal petici za odtržení jeho státu od Spojených států amerických.“

Obě tyto petice volající po deportaci těch, kteří  prosazují odtržení, už dohromady dosáhly celkem přes 32 000 podpisů, zatímco petice volající po odtržení států nyní dosahují milionu podpisů.

Ovšem jedné z těch petic, co zkouší prohlášení  o odtržení za myšlenkový zločin, zatím chybí 4 700 podpisů k potřebným 25 000, aby měla automatický nárok k revizi Bílým domem – což je číslo, které přinejmenším sedm z peticí volajících po odtržení přesáhlo.

Mnozí podporujících uživatelů Obamu na Twitteru, už také projevili svou touhu vidět separatisty, jako cíl vládních represí, za pouhé vyjádření politické nespokojenosti. Podívejte se na výběr tweetů u původního článku.

Obamovi liberální přívrženci, co volají po démonizaci a trestání separatistů jako myšlenkových zločinců, by si měli lépe vzpomenout, že po novém zvolení George W. Bushe v roce 2004, to byli demokraté, kteří také volali po odtržení.

Ač i tehdy někteří zkoušeli volání po odtržení označovat za anti-americké, lidé jako kongresman Ron Paul tehdy poukazovali, že právě tohle je v tradičním americkém stylu.

V roce 2009 Paul na videu Kampaň za svobodu uvedl:

„Mluvit o odtržení je právě velice americké – to je tím, čím jsme přišli na svět. Třináct kolonií se odtrhlo od Británie a zřídilo novou zemi, takže odtrhávat se je do velké míry principem Ameriky.“

Když jsem se zeptal, jak vidí nedávné volání po odtržení, tak mi mluvčí Rona Paula Rachel Mills řekla, že kongresman „i teď cítí to samé“, co cítil před třemi lety.

Podívejte se na klip níže, na němž Alex Jones mluví o skutečné historii s odtrháváním.

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: prisonplanet.com

]]>