Populistický vůdce Matteo Salvini varoval, že bude-li Brusel i nadále odmítat naslouchat obavám veřejnosti, tak by po Británii mohla Evropskou unii opustit Itálie. Když se Italové v neděli vydávali k národním volbám, tak vůdce strana Lega vyhlašoval svou silnou podporu „principu“ přímé demokracie, kdy britským médiím říkal, že referendum o Brexitu je pro Itálii příkladem hodným následování.


Salviniho strana, která v minulosti kandidovala na platformě nezávislosti severní Itálie, v posledních letech rezonovala s hněvem voličů po celé zemi kvůli ohromnému přílivu migrantů ze třetího světa, který byl letos ještě vyšší než byla jeho síla v roce 2017.

Masová migrace se protlačila do těžiště italské předvolební debaty v posledních měsících po sériích vysoce profilovaných zločinů včetně brutální vraždy Pamely Mastropiestro trojicí už uvězněných nigerijských migrantů.

Rozkouskovaná mrtvola této 18leté oběti byla letos nalezena ve dvou kufrech, kdy jí chybělo pár kousků jako její srdce a genitálie.

Minulý měsíc vůdčí kriminolog, chirurg a psycholog Alessandro Meluzzi, poukázal, že to svědčí o zapojení nigerijské mafie do tohoto zločinu, kdy uváděl, že k „rutinním“ způsobům tohoto bezohledného afrického gangu patří právě „porcování obětí na kousky spolu v řadě případů s pojídáním určitých typických částí jejich těl.“

Zdroj: breitbart.com