Vůdčí člen proti-islamizační stany Alternativa pro Německo (AfD) v Brandenburgu opustil svou funkci poté, co bylo odhaleno, že konvertoval k islámu. Politik AfD Arthur Wagner, který předtím býval členem Národní rady této strany, podal tento týden svou rezignaci, když se přiznal ke své nové víře.


V roce 2016 řekl spolu-vůdce AfD Alexander Guland: „Islám není takové náboženství jako katolické nebo protestantské křesťanství.“

„Je to vždy intelektuálně propojeno s převzetím moci nad státem,“ dodal.

Spolu s panem Gaulandem byla jedním z nejprominentnějších osob ve straně, která dosud promlouvala proti islamizaci, europoslankyně Beatrix Von Storch.

Paní von Storch loni v exkluzivním interview s Breitbart News řekla: „Muslimové, kteří přijmou a ctí naši liberální sekulární společnost, nejsou žádný problém. Je to politický islám, s čím je problém. To jsou muslimové, kteří si přejí vnutit Německu svou víru, své zákony a hodnoty. Nechceme zákon šaría nebo oddělené islámské politické instituce ve své zemi.“ Po loňských celonárodních volbách se AfD stala třetí největší stranou v německém parlamentu. Teď to vypadá čím dál pravděpodobněji, že kancléřka Angela Merkel se svou Křesťanskodemokratickou unií zformuje koalici se Sociální demokracií, takže AfD se stane oficiální hlavní opozicí.

Zdroj: breitbart.com