„Klimatická změna“ je největším zdrojem obavy pro více než 70 procent Němců, zjišťuje nová studie, která zjistila, že ani ne polovina tázaných řadila masovou migraci mezi důvody k obavám. Tento průzkum zveřejněný před zářiovými volbami a provedený výzkumným centrem veřejného mínění Kantar Emnid zjistil, že pro 71 procent dotazovaných Němců je klimatická změna největším zdrojem osobních obav.


Daleko méně než fluktuace zemského klimatu mysl respondentů strašily možnosti nových válek nebo hrozba teroristických útoků, které jako zdroj obav určilo 65 a 63 procent dotazovaných lidí.

Jen 45 procent Němců uvádělo masivní příliv žadatelů o azyl jako důvod k obavám, když tento problém viděli v popředí jen nezaměstnaní – z nichž 33 procent účastníků průzkumu řeklo, že pro ně je to zdrojem osobních nepříjemných pocitů.

Zločinnost jako obavu identifikovalo jako 63 procent respondentů tohoto průzkumu, který si objednala publicistická skupina Funke Mediengruppe.
„Životní prostředí a ochrana klimatu jsou pro lidi v Německu už roky závažnou záležitostí,“ vysvětlil Torsten Schneider-Haase, šéf politického výzkumu u Kantar Emnid.

Když mluvil o důsledcích průzkumu pro nadcházející volby, tak si všiml, že kancléřka v poslední době vystupuje jako věrohodný ekologista, když kárala amerického prezidenta Donalda Trumpa za jeho rozhodnutí stáhnout se z Pařížské klimatické dohody.


Výsledky této studie přichází v době, kdy Německo stojí před bezprecedentní hrozbou islamistického terorismu s tím, že nová zpráva ukazuje, že více než 54 procent spiknutí od roku 2014 a vzniku migrační krize se v této zemi účastnili žadatelé o azyl a uprchlíci.

A ve středu bylo odhaleno, že příliv milionů migrantů v roce 2015, kteří dorazili v rámci otevřených evropských hranic kancléřky Angely Merkelové, už mohutně pozměnil demografii Německa.

Tento týden Breitbart London referoval, že nová data z Federálního statistického úřadu této země ukazují, že v roce 2016 téměř čtvrtila (22,5 procenta) lidí žijících v Německu má migrační původ – buď imigranti první, nebo druhé generace – což znamená nárůst oproti předchozímu roku, kdy to bylo 8,5 procenta.

Virginia Hale

Zdroj:  .breitbart.com