Na účastníky protestních akcí a příslušníky pořádkových sil v Kyjevě stříleli z kanceláře tak zvaného velitele Majdanu, který teď stojí v čele ukrajinské bezpečnostní rady. Prohlásil to vyslanec Ruské federace při OSN Vitalij Čurkin na čtvrtečním zasedání Rady bezpečnosti světové organizace. „Násilné činy spáchané v Kyjevě vyžadují pečlivé mezinárodní vyšetřování“, zdůraznil Čurkin.


Dále upozornil na to, že obrázek kyjevské a západní propagandy naprosto obrací naruby informace o tom, že jak po příslušnících pořádkových sil, tak i po protestujících stříleli jedni a titíž provokatéři.

[quote align="center" color="#999999"]

Převrat na Ukrajině připravovaly USA a EU, kyjevští odstřelovači byli najati opozicí

USA a EU připravovaly euromajdan v ukrajinské metropoli po několik let, prohlásil v interview pro mezinárodní televizní kanál Press-TV bývalý pracovník americké rozvědky Scott Ricard. Podle jeho slov přesáhly přímé státní výdaje USA na protestní akce v Kyjevě 5 miliard USD.

Na Internetu se objevil záznam rozhovoru vysoké komisařky EU pro zahraničí Catherine Ashtonové a hlavy estonského MZV Urmase Paeta, který získala ukrajinská Bezpečnostní služba. Oba evropští politici si vyměnili názory na situaci na Ukrajině. Urmas Paet sdělil, že odstřelovači, kteří stříleli na lidi v Kyjevě, byli najati předáky Majdanu. Více ZDE. [/quote]

Zdroj:  czech.ruvr.ru