Jeden z blízkých přátel Hillary Cilnton byl ve středu zadržen za to, že veřejně vyhrožoval spácháním atentátu na nově zvoleného prezidenta Donalda Trumpa. Miamská policie zatkla 51letého Dominica Puopola poté co vyhrožoval, že se chystá zabít Trumpa na nadcházející páteční inauguraci. Puopolo věnoval 20 000 dolarů Demokratickému národnímu výboru a je členem prominentní rodiny ze severo-východu, blízké Billovi a Hillary Clintonovým.


Dennismichaellynch.com píše :

Dominic Puolo (51) nahrál na svůj twitterový účet v pondělí podivné video pod uživatelským jménem @jesuschrist170, které říká „Je 16. Ledna 2017, toto je modlitební zpráva, byl jsem požádan, abych to napsal a zveřejnil. Ano, budu se účastnit inaugurace a zabiju prezidenta Trumpa.“

Pokračoval se svojí hrozbou: „Co s tím uděláte, tajné služby? Mé jméno je Dominic Joseph Puopolo, žádný nováček. Máme 3 dcery, 1 syna, 3 manželky a mám pro vás otázku. Moje další jméno je Ježíš Kristus. Co s tím uděláte? Vyzývám vás. Dodržuji předpisy. Co s tím uděláte?“

Tajné služby s tím něco udělali. Podle policejní zprávy miamské policie zatkli Puopola v úterý odpoledne, okolo 16:00 u restaurace Subway v Miami Beach, kde se strážníkům přiznal, že nahrál toto video a řekl jim, že byl bezdomovec. Policejní zpráva se dostala ven ve středu a vězejní záznamy ukazují, že Puopolo je zadržený bez možnosti propuštění na kauci, na základě obvinění kvůli vyhrožování za újmu veřejného činitele.

Puopolo není typický Trumpův odpůrce. V roce 1996 věnoval 20 000 dolarů Demokratickému národnímu výboru a je rodinným přítelem Billa a Hillary Clintonové. Jeho matka Sonia Mercedes Morales Puopolo a jeho sestra Sonia Tita Puopolo byly Clintonové velmi blízké. Záznamy ukazují, že jeho sestra darovala 4000 dolarů na prezidentskou kampaň Hillary.

Jeho matka, která byla vdaná za úspěšného byznysmena Dominica J. Puopola, zemřela během útoků z 11. září. The Daily Mail píše, že Sonia byla jedna z 92 cestujících v letu American Airlnes  č. 11, který narazil do severní veže WTC a seděla pouhá dvě sedadla od teroristy Mohammada Atta. Její manželský prsten byl nalezen v sutích u Ground Zero.