Důkaz skvělé matky přírody je rozžhavená láva, která chrlí vysokou rychlostí z havajského vulkánu do Pacifického oceánu v podobě ohnivého proudu. Video zveřejněné 9. ledna Hawaii Volcanoes Nationa Park Service at Kamokuna ukazuje, oslnivý ohnivý proud, který vystřeluje obrovské množství roztavené horniny přímo ze země.


Video zveřejněné 9. ledna Hawaii Volcanoes Nationa Park Service at Kamokuna ukazuje, oslnivý ohnivý proud, který vystřeluje obrovské množství roztavené horniny přímo ze země.

Je popsáno jako neobyčejné a ti co ho viděli zůstávají, v tom pozitivním slova smyslu, uchváceni. Video vidělo na facebooku téměř 900 000 lidí a sdílelo ho okolo 15 000 lidí.

„Někteří byli rádi, že ho sledovali pouze z pohodlí svého domova. Na tu loď by jste mě nedostali! Tady je to mnohem pohodlnější! Je to šílené.“ komentovala to jedna z uživatelek, přičemž jiná dodává, „že by měli začít mít strach, aby jim jejich loď neroztála.“

Není to tak úplně vzácný výskyt, nicméně návštěvníci jsou schopni vidět toto lávové představení pouze z vyhlídkové plošiny, na to přímo určené.

Avšak, záběry tohoto posledního fenoménu se objevili jen několik dní poté, co se velká část delty v Kamokuna zhroutila do moře, což způsobilo, že byla tato oblast dočasně turistům uzavřena.