Vyšetřování a zářiového znásilnění a vraždy mladé ženy v Německu nabralo významný obrat, když po rozsáhlé operaci zatkli 17 letého afghánského „uprchlíka“. Tělo 19 leté studentky medicíny a dobrovolnice v ubytovně migrantů Marie Ladenburger objevili 16. října v řece ve městě Freiburg. Vyšetřování zjistilo, že tato dcera vysokého právního úředníka Evropské komise byla znásilněna a poté utopena.

Následné vyšetřování smrti slečny Ladenburger vyvolalo o tento případ, jak hlásí Die Welt, značný zájem veřejnosti a tlak na policii, aby násilníka našla, byl veliký. Poté, co 68 detektivů prošetřilo 1 600 vodítek a vyslechlo 1 400 potenciálních svědků, byl, jak na sobotní tiskové konferenci policie oznámila, zatčen 17 letý migrant.

Ač jméno zatčeného muže uvedeno nebylo, odhalili, že do země přišel nedávno z Afghánistánu a v roce 2015 požádal o azyl. Policie uvedla, že tento muž už měl trestní záznam jako vyšetřovaný za „ilegální vniknutí“ a do svého zatčení žil u místní německé rodiny, která se ho ujala.

Při pátrání po podezřelém odstranila policie z místa činu veškeré křoví, aby ho laboratorně otestovala. Vlasy patřící podezřelému policie našla na křoviscích. Nedaleko byl objeven rovněž šátek patřící oběti a zahozené kolo. Na obojím bylo údajně DNA podezřelého.

Policie neprozradila, zda se slečna Ladenburger s tímto migrantem předtím nějak stýkala, nebo zda se setkali v azylovém domě, kde byla dobrovolnicí.

Určitou pozornost si vysloužil i otec mrtvé dívky, vedoucí úředník EU. Vzpomínku tohoto právníka z podporovou masové migrace neblaze proslulé Evropské komise uvedly německé noviny Frankfurter Allgemeine Zeitung, kde uváděl, že jeho dcera byla pro celou rodinu „zářivým sluníčkem“ a další rmoutící se požádal, aby radši jako projev soustrasti neposílali květiny, nýbrž aby spíše věnovali peníze bangladéšské Katolické církvi.

Starosta Freiburgu pochválil policii za její práci, když jej dopadla tak perfektně, ale místní lidi varoval, aby toto znásilnění s vraždou nespojovali s tím, že vrah je imigrant.

Tento starosta ze strany Zelených Dieter Salomon řekl:

„Je dobře, že policie dopadla tohoto krutého a hrozného vraha tak rychle… lidé by ale neměli zneužívat původ tohoto pachatele k nějakému zevšeobecňování ohledně migrantů, spíše by na to měli pohlížet jako na izolovaný případ.“

Policie Bádenska-Württemberska teď vyšetřuje, zda není jejich podezřelý spojen i s dalším případem znásilnění a vraždy v této oblasti. Mladá žena známá jen jako ‚Carolin G’ zmizela, když si šla počátkem listopadu zaběhat a byla později nalezena znásilněná a zavražděná v jiném vyšetřovaném případě.

Zdroj: breitbart.com