Zakladatel hnutí protiislámských procházek PEGIDA Lutz Bachmann dostal v Drážďanech pětiletý zákaz protestů, avšak tento výnos nedostane nijak pod kontrolu ty pochody, při nichž se shromažďují desetitisíce jejich příznivců. Zákaz panu Bachmannovi – zakladateli protestního hnutí, které se rozšířilo do četných německých měst i do jiných evropských zemí – a jeho spoluorganizátorovi Sigfriedovi Däbritzovi přichází poté, co Patriotičtí Evropané proti islamizaci Západu (PEGIDA) vypískali německou kancléřku Angelu Merkel při oslavě dne sjednocení.


Na tuto událost byly do Drážďan nasazeny armádní tanky a tisíce policistů, když se jich nezvykle zúčastnili kancléřka Merkeloová a prezident Joachim Gauck. Přívrženci PEGIDY ale tento pár zesměšňovali, dožadovali se, ať „vypadnou“, a když Gauck zkusil promluvit, tak ho ukřičeli.

Městská rada tedy prohlásila, že tento protest neobdržel předchozí povolení od nich, a proto nařídili, aby vůdci tohoto spiknutí – Bachmann a Däbritz – měli napříště v této oblasti až do října 2021 zakázáno organizovat protesty.

Tento zákaz přichází ve formě oznámení, že nikdo z nich teď není považován za řádnou osobu, aby mohl vést protest, jelikož byli shledáni jako porušovatelé městských předpisů.

Ovšem tento zákaz nejspíš nic nezmůže – pan Bachmann dnes na Facebooku odhalil, že ač už technicky vzatu nebude moci organizovat pochody, tak pořád bude moci s PEGIDOU pochodovat, bude moci promlouvat z pódia jako host a pomáhat s bezpečností – na což se teď bude v podstatě jeho zapojení omezovat.
Německé noviny Zeit hlásí, že Bachmann nebyl signatářem žádosti o nějaký protest v tomto městě už od konce roku 2015.

Zakladatel PEGIDY na Facebook napsal, že toto rozhodnutí nijak nezmění skutečnost, že on na těch protestech – tzv. procházkách – každou pondělní noc jako obvykle bude.

Zdroj: breitbart.com