Vyšetřování Daily Caller News Foundation počátkem tohoto týdne odhalilo, že demokratická favoritka Hillary Clinton se svým manželem neobdržela méně než 100 milionů $ od autokratických režimů na Středním východě. „Tyto režimy si sem kupují přístup. Máte tu Saúdy. Máte tu Kuvajťany, Ománce, Katarce a Sjednocené arabské emiráty. Jsou tu masivní konflikty zájmů. Je to za hranicí představivosti,“ řekl Daily Caller národně bezpečnostní analytik Patrick Poole.


Ve čtvrtek Stuart Varney z Fox News referoval, že existují „značné diskrepance“ mezi tím, co dárci nahlásili, že dali nadaci Clinton Foundation, a tím, co ta nadace ohlásila, že obdržela.

V červnu tehdejší republikánská presidentská kandidátky Carly Fiorina tvrdila, že „hrozně málo“ z charitativních darů do nadace Clinton Foundation „opravdu jde na charitativní práci.“

Operativci Clintonů trvali na tom, že peníze, kterými jsou Clintoni zaplavováni, nemají na zahraniční politiku žádný účinek, i když byla Hillary ministryní zahraničí.

„Zprávy ukazují, že do nadace Clinton Foundation nepřišly žádné příspěvky, které by měly jakýkoliv vliv na politiku ministerstva zahraničí,“ řekl ve středu ráno vyšetřovací komisi pro Banghází důvěrník Clintonů Sidney Blumenthal.

Ve čtvrtek také referoval The Wall Street Journal, že Clinton Global Initiative zařídila finanční závazky, ze kterých měly prospěch ziskové organizace zčásti vlastněné lidmi s vazbami na Clintony, včetně současných i bývalých činitelů Demokratů a blízkých přátel bývalého presidenta Billa Clintona.

I přes popírání ukazují dokumenty vydané ministerstvem spravedlnosti podle Zákona o registraci zahraničních agentů, že finančník kampaně Clintonové Anthony Podesta osobně spravoval lobbyistický účet Saúdů. Podestova firma lobbovala pro četné korporace a země včetně Bank of America, BP a Egypta.