Ruská vojenská letadla se přibližovala k torpédoborci Donald Cook v Černém moři, informoval televizní kanál CNN s odkazem na zdroj v Pentagonu. Podle slov zdroje CNN se v úterý ruská letadla dvakrát přibližovala k torpédoborci v mezinárodních vodách. Podobný incident se odehrál také v neděli, 10. dubna, ovšem „na přijatelnější vzdálenost". Zdroj televizního kanálu charakterizoval manévr jako „útok při letu v nízké hladině". Přičemž ruská letadla neměla na palubě zbraně.


Ruské vojenské letouny prolétly nad americkým torpédoborcem Donald Cook v minimální výšce, oznámila agentura Reuters s odvoláním na vojenský zdroj v USA.  Přitom činila vzdálenost od lodě k letadlům pouhých tisíc yardů (900 metrů) a výška sto stop (asi 30 metrů).

Jak upřesnil zdroj agentury, v úterý byla tato situace ještě vyhrocenější. Na videu, které rozšířil Pentagon, jeden z amerických vojáků křičí, že letadlo míjí palubu ve výšce menší než nástavby na palubě.

„Ruské letadlo imitovalo útok a nijak nereagovalo na varování v ruštině a angličtině", prohlásili v evropském velení USA (EUCOM).