Do Washington Post uniklo vnitřní memorandum z Trumpovy kampaně odhalující míru opovržení, jaké má tým tohoto obchodního magnáta k politickému establishmentu  a k jejich mediálním politologům. Memorandum s názvem „Šťourání se v žumpě keců“ napsané Trumpovým vedoucím poradcem Barry Bennettem Trumpovy pomlouvače rozcupovalo. „A tak se tento týden média s washingtonským establishmentem v této kampani rozběsnila s energií, jakou proti žádnému republikánskému kandidátovi ještě nikdo nikdy neviděl,“ vyhlašuje Bennett v tomto memorandu.


„Můžete si vybrat nějaké médium, a v tom budou dominovat útoky na Trumpa,“ pokračuje s tvrzeními.

„Média samotná se nemohou dočkat, aby mohla tento týden označit nálepkou ‚nejhorší týden vůbec.‘ Politologové z Washingtonu se hrnuli do mediálních sítí, aby vyhlásili, že Donald Trump je krůček před koncem.“ Bennett rovněž uvádí poukazy na tu odtrženost mediálních prohlášení od skutečné Trumpovy rostoucí popularity.

„Je to zase další předváděčka patetické ubohosti těch tzv. expertů, co si nacpávají kapsy na konto boje proti našim kandidátům a našim věcem,“ uvádí memorandum sepsané po bouři na domněnkách stavěných obvinění proti Trumpovu manažerovi kampaně Corey Lewandowskému.

„Amerika je z nich zhnusená,“ dodává Bennett. „Jejich idiotské útoky jen voličům připomínají, proč nenávidí Washingtonský establishment. Skóre Donald Trump 1, Washingtonský establishment s médii 0,“ dospívá k závěru memorandum.

Když se Trump v neděli objevil na Fox News, zavrhl tvrzení, že si „naboural“ svou kampaň.