Berlín dal Ankaře termín deseti dnů, aby projevila dobrou vůli „významným“ snížením přílivu uprchlíků a migrantů přes Egejské moře, že Evropa se jinak už nebude schopna vyhnout řetězovému uzavření národních hranic, uvedla dnešní analýza v pařížských novinách „Le Figaro“. Ultimátum, které podal německý ministr vnitra Thomas de Maiziere, uvádí jak Ankaru, tak Atény a další metropole, přes které jde nebržděná vlna nově příchozích a časový limit není vůbec náhodný, protože je přesně 10 dnů do summitu EU a Turecka, tedy čas, kdy se má sestavit výkaz z fungování „paktu“, který prozatím oběma stranám přinášel jen zklamání, píše tento francouzský deník.


Ultimátum, které podal německý ministr vnitra Thomas de Maiziere, uvádí jak Ankaru, tak Atény a další metropole, přes které jde nebržděná vlna nově příchozích a časový limit není vůbec náhodný, protože je přesně 10 dnů do summitu EU a Turecka, tedy čas, kdy se má sestavit výkaz z fungování „paktu“, který prozatím oběma stranám přinášel jen zklamání, píše tento francouzský deník.

Německá kancléřka, uvádí tento francouzský deník, je pod tlakem dalšího vnitřního konečného termínu, jelikož za necelý týden na to 13. března je její Křesťanskodemokratická unie ohrožená ztrátami ve prospěch extrémní pravice ve třech klíčových regionálních volbách, v prvním hlasování od počátku 10 měsíční krize, v níž se ocitl Berlín a která by mohla této vládnoucí straně přinést „trest“.

[quote align="center" color="#999999"]