Karin Siebrecht-Janisch, majitelka baru Charly´s v rakouském Bad Ischl zakázala nedávno běžencům návštěvu svého podniku. Migranti nejednou obtěžovali zákaznice a rovněž ženskou obsluhu baru. Stížnosti na radnici byly prakticky ignorovány, proto paní Siebrecht-Janisch byla nucena podniknout podobné opatření, řekla v interview Sputniku. „Od listopadu začali můj podnik navštěvovat běženci. Stále častěji obtěžovali mé zákaznice, dotýkali se jich, svlékali pohledem, šli za nimi na toaletu nebo na ulici.

Také začali obtěžovat moje číšnice. A neplatili, prostě usedli ke stolu a vypili nápoje hostů, kteří již za ně zaplatili.

Napsala jsem starostovi města Bad Ischl, že to tak dál nejde. Poslal mne do fondu Sarsteinerstiftung, kde se nachází většina těchto běženců. Šla jsem tam se svými zaměstnanci, aby se také podívali. Poznali jsme tam ty, kdo byli v našem podniku. Tito lidé to ale nebrali vážně, pouze se usmívali. A v našem městě nad takovými případy raději přivírají oči.

A pak lidé začali mluvit o tom, že už nemohou navštěvovat můj bar, protože se přeměnil v podnik pro běžence. Jenže můj bar mne živí a chci uhájit své hosty, svůj personál. Proto jsem udělala tento nápis: asylantenfrei (zakázáno pro běžence).

Podobá se to bohužel tomu, co bylo v dobách Třetí říše, judenfrei (zakázáno pro Židy), ale já jsem to tak nemyslela. Jsem přesvědčena, že mnoho podniků udělá totéž.

Jsem první a jediná, která si to dovolila. Ale vím, že na mé straně je víc lidí. Vždyť je to nakonec tak, že se cítím diskriminovaná ve vlastní zemi, v Rakousku".

Zdroj: sputniknews.com