Šéfová Národní fronty (FN) prohlásila vládu v Paříži za totalitní režim, protože zastrašuje voliče FN a zachází s nimi jako s občany druhé kategorie. Vládnoucí Socialisté ve skutečnosti však jednají v naprosté panice. Šéfová strany Národní fronta (FN) vyzvala své příznivce, aby se nenechali zastrašit a zase pro její stranu ve druhém kole francouzských regionálních voleb hlasovali. "Když narážíte na tento tlak, který je charakteristický pro totalitní režimy, tak se nenechte zastrašit," řekla Marine Le Pen ve čtvrtek v noci na stranickém shromáždění v Paříži, na které přišlo asi tisíc jejích příznivců, uvádí FN.


Socialistický ministerský předseda Manuel Valls po katastrofální porážce své strany v prvním kole vyvěsil pro Socialisty bílou vlajku a požádal své voliče, aby ve druhém kole hlasovali pro Konzervativce a zabránili tak vítězství FN.

"Nepropadejte pochybnostem a nenechte se odradit. Nadchází zúčtování, co přinese obnovu," pokračovala ve svém apelu šéfová FN. To není v demokracii akceptovatelné, aby nejsilnější strana nebyla zastoupena v národním parlamentu nebo v těch regionálních. Spíše je "skandální", když se s třetinou francouzského lidu zachází jako s občany druhé kategorie.

Minulou neděli se FN v regionálních volbách ukázala s 27,7 procenty jako největší síla. Tři týdny po útocích v Paříži hlasovalo více než šest milionů francouzských občanů pro tuto xenofobní a islamofobní stranu, která ve 13 francouzských regionech skončila na prvním místě.

Konzervativní strana střední třídy kolem bývalého presidenta Nicolase Sarkozyho se s 26,7 procenty umístila jako druhá, když vládnoucí Socialistická strana presidenta Francois Hollanda skončila s 23,1 procentem na třetím místě.

Kdo bude mít v budoucích regionálních shromážděních většinu a bude tudíž jmenovat regionální hejtmany, o tom se rozhodne příští neděli ve druhém kolem voleb. Během tohoto procesu by se těchto regionům mohla zmocnit FN.

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: southfront.org

[quote align="center" color="#999999"]

Nové informace o demokracii ohrožujících experimentech elektrické stimulace mozku.

První tištěné periodikum na světě, které se nebojí zveřejnit výzkumy kryté státním tajemstvím, je právě v prodeji v Česku i na Slovensku.

2015 – LISTOPAD / MŮŽEME MÍT SUPERPOWER?

…[/quote]