Jižní fronta tuto informaci nemůže potvrdit. Tyto zprávy jsou navíc dobře koordinované s prohlášeními Západních expertů o tom, že by Rusko mělo zahájit pozemní operaci, protože Syrské síly nejsou údajně schopny proti ISIS a ‚umírněným rebelům‘ dosáhnout žádného úspěchu. Zřízení nové základny by se podle této verze jejich logiky mělo stát toho důkazem. Na druhou stranu není žádnou novinkou, že Rusko zvyšuje nasazenou sílu svého letectva v Syrské kampani. Z tohoto důvodu ty zprávy nemůžeme ignorovat.


Ozbrojené síly Ruské federace výrazně v Sýrii rozšíří své letecké síly, čímž je uvedou na celkový počet 100 jednotek tryskových bitevních bombardérů.

Ruské Aero-kosmické obranné síly v blízké budoucnosti přesunou další množství útočných letounů a stíhačů k jejich krytí, aby tak zvýšily počet bojových vzletů proti pozicím islamistických militantů a vzbouřenců.

V tomto okamžiku se připravuje obytná oblast pro nové letiště v Homsu, kam se už před tím přesunuly expediční ochranné síly a vojenští ženisté. Noviny Al-Rai o ruských přípravách referovaly jako o přípravě druhého letiště v Sýrii. Ruské Aero-kosmické obranné síly stejně jako zásobování, údržba a podpůrná zařízení budou umístěny na letiště Aha’ayrat 35 kilometrů jihovýchodně od Homsu. Počet letounů s pevnou nosnou plochou v Sýrii by mohl vzrůst na stovku.

Letiště Sha’ayrat

„Letiště Sha’ayrat má 45 zodolněných betonových leteckých hangárů schopných tyto letouny ochránit v případě útoku,“ uvádí podle zdroje spojeného s rusko-syrsko-irácko-íránským ústředím v Damašku zvláštní bezpečnostní korespondent Elijah J. Magnier. Jak autor poukazuje, má toto letiště 3 kilometrovou hlavní ranvej, což umožní přistát jakémukoliv typu letounu, a jednu pomocnou, která bude zanedlouho po dokončení renovací provozuschopná.

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: southfront.org

[quote align="center" color="#999999"]

Nové informace o demokracii ohrožujících experimentech elektrické stimulace mozku.

První tištěné periodikum na světě, které se nebojí zveřejnit výzkumy kryté státním tajemstvím, je právě v prodeji v Česku i na Slovensku.

2015 – LISTOPAD / MŮŽEME MÍT SUPERPOWER?

…[/quote]