Krym byl zcela bez proudu v noci na neděli, zásobování energií se později podařilo částečně obnovit pouze v regionálním hlavním městě Simferopolu, sdělil RIA Novosti vedoucí oddělení informační služby krymské hlavní správy Ministerstva mimořádných událostí Vladimír Ivanov. „Krym zůstal zcela bez proudu v neděli v 00.25 hodin, v současné chvíli se podařilo částečně obnovit zásobování elektrickou energií Simferopolu díky bázovému generátoru", řekl Ivanov. Upřesnil, že zásobování energií Simferopolu, Jalty a města Saki na západě poloostrova bylo částečně obnoveno v 1.20 hodin díky vlastnímu generátoru.


Navečer byly v Chersonské oblasti poškozeny elektrické stožáry, které dodávají světlo na Krym a do jižních oblastí Ukrajiny. Kromě skupin montérů tam přijeli i aktivisté blokády Kyjeva, kteří nechtěli připustit obnovení plnohodnotných dodávek elektrické energie na poloostrov. Proběhly srážky, někteří lidé jsou zraněni.

Poradce ministra vnitra Ukrajiny Ivan Varčenko ve vysílání televizního kanálu „112 Ukrajina" sdělil, že dva policisté byli zraněni během srážky s aktivisty u elektrického vedení v Chersonské oblasti.