Reportáže západních médií o mrtvých civilních obyvatelích následkem leteckých úderů Ruska v Sýrii jsou lživé, řekl Sputniku zástupce ředitele syrského Centra mezinárodních a strategických výzkumů doktor Taleb Ibrahim. „Všechny tyto reportáže západních médií o Ruskem ubitých civilních obyvatelích je absolutní lež. Následkem leteckých úderů Ruska nezahynul ani jeden civilní obyvatel. Před několika měsíci jsem byl v těch místech, na která byly namířeny letecké údery, tam už dávno nebylo civilní obyvatelstvo, byli tam pouze bojovníci a banditské formace. Civilní obyvatelstvo tam není.


Západ se snaží dezinformovat obyvatelstvo. Nemluví o každodenně zabitých civilních obyvatelích Jemenu, Iráku a Afghánistánu. Nemluví o svých chybách v tréninku „umírněných" opozičních bojovníků. Všechno je to pouze hrubá propaganda", řekl expert.

Zdůraznil také, že ruské letectvo jedná profesionálně a provádí údery, vycházejíc z mnohokrát ověřených údajů ze satelitů, leteckých kamer a výzvědných údajů. „Západ úmyslně očerňuje jednání RF, aby alespoň nějak skryl svoje neúspěchy v Sýrii. Snaží se rychle srovnat činnost Ruska s Afghánistánem, ačkoliv jsou to zásadně různé situace", říká Ibrahim.

 

Lavrov: Jsme zdvořilí lidé, nepřijdeme, když nás nepozvou

Rusko neplánuje rozšířit letecké údery na území Iráku, nás tam nezvali, oznámil na tiskové konferenci v OSN ministr zahraničních věcí Sergej Lavrov.

„Ne, neplánujeme rozšiřovat naše letecké údery na Irák, nebyli jsme pozváni, nežádali nás, a my, jak víte, jsme zdvořilí lidé, nepřijdeme, jestli nás nepozvou", poznamenal ruský ministr.

Ministr také zdůraznil, že USA ne vždy odpovídají Rusku vzájemností v tom, co se týče dodržování dosažených dohod.

„My také věříme v nutnost toho, aby seriozní země dodržovaly legitimní zájmy druhých. To je základní přístup Ruska. Američtí a další kolegové ne vždy odpovídají vzájemností. Mnoho příkladů porušení slibů, porušení dohod, včetně ukrajinské krize před dvěma lety, nebo jiné situace", řekl.

Lavrov poznamenal, že Rusko dodává zbraně Kurdům, bojujícím proti radikální skupině Islámský stát, přes vládu Iráku.

"Dodáváme zbraně Kurdům přes iráckou vládu a v informačním středisku, založeném v Bagdadu, kam patří zástupci vojska Iráku, Sýrie, Íránu, Ruska, Kurdové jsou tam také zastoupeni", řekl ruský ministr.

Zdroj: sputniknews.com

[quote align="center" color="#999999"]

Jaké mocenské hry mají v oblibě rodinné klany novodobé historie? Co skrývají například Rothschildovi, jejichž finanční moc ovlivňuje dění napříč kontinenty? Kromě těchto otázek se zářijové číslo časopisu Vědomí zaměřilo i na jedinečný algoritmus popisující jakékoliv energie. Představí svým čtenářům pravidla fungování vesmíru, díky kterým je možné usnadnit si život. A v neposlední řadě poskytne informace o lucidním snění, prostřednictvím kterého jsme ve spánku schopni nalézt odpovědi nejen na své otázky. Ať už chcete měnit stav věcí vnitřních i vnějších, nebo požadujete tip na sedmý dostih v Belmontu, časopis Vědomí je vám k dispozici od 7. září.[/quote]