Místo toho vypouští směšnou historku, že Michelle Obama by měla jako otrokyně ISIS cenu 40 $. Sedmistránkový dokument Agentury obranného zpravodajství (DIA) odhalující kořeny ISIS korporátní média systematicky ignorují. Zpráva DIA přiznává, že „Západ, země Zálivu a Turecko podporovaly opozici“ v Sýrii, zejména al-Kaiídu v Iráku, tj. předchůdce ISIS. Místo tomu se ale věnuje pozornost článku v ISIS magazínu Dabiq, který konstatuje, že První dáma Michelle Obama by na trhu otroků této teroristické skupiny měla cenu 40 $.


Tento článek byl údajně napsán džihádistickou nevěstou Umm Sumayyah al-Muhajirah, tvrdící, že je verbířkou mladých žen pro ISIS.

„Přísahám Alláhovi, ó, ty co předstíráš, jak moc toho víš, ale chrlíš při každém shromáždění samou faleš, jistěže budou trhy s otroky zřízeny proti vůli politicky ‚korekních‘!“ píše al-Mhajirah.

„A kdo ví, možná, že cena Michelle Obama nepřekročí ani třeťák či zlámaný čtvrťák dináru, a vůbec třeťák či čtvrťák dináru je pro ni až moc!“

 

Pentagon předpověděl vzestup ISIS

V srpnu 2013 zpráva DIA předpovídala, že ISIS vyhlásí kalifát Iráku a Sýrie.

Konstatuje, že „je to přesně to, co mocnosti podporující opozici chtějí, aby izolovaly syrský režim, který je považován za strategickou baštu šiítské expanze.“