Dobré zprávy pro každého! Trhy se odrazily ode dna! Ano, nyní jsme jen trefili menší nerovnost na silnici, ale nebojte se, všechno je nyní zpátky v normálu. Pojďme zapomenout konec minulého týdne a černé pondělí tento týden, ano? Nevěnujte pozornost nepříjemnému globálnímu akciovému debaklu:  Ohromujícímu 5 bilionů $ výpadku legračního v papírových penězích tištěného slibu "bohatství" který začal deflací jüanu ( 2,7 bilionu $ v pondělí samotném ).   Rekordu všech dob hrotu indexu volatility (kolísání) (viz "Fear Index").  1000 bodovému propadu od otvíracího zvonu v pondělí ráno.


 Pozastavení každého hlavního amerického indexu během chaosu na trhu.
 4500 mini krachovým událostem, které nutily indexy na celém světě, aby se zamrzaly a rozebíhaly se závratným tempem.
 Úžasnému kouzlu levitujících událostí s laskavým svolením našich přátel v Plunge Protection Team, které přineslo největší jednodenní indexovou houpačku v historii společnosti Dow.

Není zde nic ke zkoumání. A to, že tento odraz mrtvé kočky je v plném proudu, určitě nebude mít žádný větší vliv na deflaci komodit či globální ekonomické zpomalení, nebo celosvětovou měnovou válku nemusíte se obávat historicky bezprecedentní dluhopisové bubliny, že?

Ó, dost sarkasmů. Čtenáři tohoto sloupce budou vědět, že falešnými nesmysly manipulované akciové trhy, jak jsou od shora dolů naládované heroinem QE Fedu ( kvantitativního uvolňování ), již neodrážejí ekonomickou realitu. Jedinou otázkou je, jak daleko se tato konkrétní mrtvá kočka trhu odrazí a zda to bude s pomocí dalšího heroinu z Fedu.

Ale je už jednou životně důležité při těchto událostech, o čem musí nezávislá média teď informovat než bude příliš pozdě. Jmenovitě: Tato krize byla připravena centrálními bankami. Je to jejich vina.

Dovolte mi, abych ještě jednou zopakoval pro případ, že jste tvrzení nevěnovali pozornost: tato krize byla připravena centrálními bankami.

Tento bod ani není kontroverzní. To byl všeobecný konsenzus institucí sahající od Bank for International Settlements ( Banky pro mezinárodní platby) přes fórum oficiálních měnových a finančních institucí a úředníky OECD až po bývalé guvernéry Fedu, a dokonce i Alana „bublinu“ Greenspana samotného.

Ve skutečnosti ,analytik po analytikovi a vědátor po vědátorovi včetně většinového proudu z mainstreamových publikací už od minulého roku bijí na poplach pro hodně bublin na akciových trzích. To nám říká dvě věci: současný chaos na trhu byl naprosto předvídatelný ( a předpokládaný ) a centrální banky nejen zachovaly svůj kurz, ale ve skutečnosti zdvojnásobily propad dolů dalšími a dalšími QE injekcemi.

Jedná se o centrální banky, které vytvořily tento nepořádek, a co víc, vytvořily tento nepořádek s plným vědomím, že by jejich jednání mohlo vést ke katastrofě. A teď, si můžete být jisti, že stejní centrální bankéři a jejich politické loutky budou používat tuto krizi pro pokračování v konstrukci "Nového světového řádu", po kterém oni volali po brázdě kolapsu v roce 2008.

Každý, kdo teď nevidí Endgame (konečnou hru) ke globální vládě bankéřů, hranou bankéři a pro bankéře, je buď slepý, nebo záměrný ignorant.

Je obzvláště důležité uvést tyto zjevné pravdy teď, protože jsme již vidět falešný příběh v plném proudu.Tento příběh má dva hlavní tahy: jedním je malovat Čínu jako viníka globálního poklesu a druhým je přesvědčovat, že pouze centrální banky mohou zachránit situaci (ještě většími injekcemi likvidity, a dokonce i hlubším snižováním sazeb).

Pohádka o Číně jako ekonomickém darebákovi je příběh začínající od útlumu ("Čínské" černé pondělí "posílá trhy propojené po celém světě"), do očí bijící ("čínská ekonomika vyvolává pád trhů") až po hloupé ("Don Yuan způsobuje infarkt"), ale všichni vytrubují stejnou zprávu: Čína to přinesla světu zcela sama. Není to tak, že Čína reaguje na globální měnové prostředí vytvořené Fedem a vnucené ostatním centrálním bankám? Globální ekonomické zpomalení je způsobené zasahováním do silně exportně řízené ekonomiky, proti tlakům na Čínu. Ta se snaží směřovat ke globálnímu statusu své měny jako rezervní. Je to jen působení „slona v porcelánu“ (nebo je Čína býčím (rostoucím) trhem)? Napadání znovu a znovu způsobuje chaos (Trump měl pravdu!).

To, že jedině centrální banky nás mohou zachránit je příběh ještě víc infantilnější, ale také mnohem nebezpečnější. Dozvídáme se, že otřes přišel proto, že čínská centrální banka nedokázala jednat. Dozvídáme se, že je to teď na centrální bance Turecka aby vzpružila ochabující liru. Dozvídáme se, že ke kolapsu Lehman došlo z důvodu příliš málo intervencí centrální banky. Dozvídáme se, že pouze Evropská centrální banka je schopna "na koni přispěchat na pomoc" a zabránit krachu na trhu.

Jinými slovy, stejné instituce, které vyvolaly tuto krizi, jsou pouze ty, které nás mohou zachránit. Je šílenství, že někdo věří těmto nesmyslům, ale pak zase svět padne jako Lehman, a oni pravděpodobně znovu připravují krach. Pokud nebudeme šířit informace. Banksteři to způsobili. A pokud nevykolejíme jejich agendu, chystají se to udělat znovu.

Překlad: P. Rejf

Zdroj: globalresearch.ca